AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2023

​Ilves varmisti pääsyn eurocupeihin 2024-25 – näin ratkeavat loput paikat

​Ilves varmisti pääsyn eurocupeihin 2024-25 – näin ratkeavat loput paikat

Ilves pelaa ensi kaudella Konferenssiliigan karsintaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin mestaruus merkitsee myös varmaa pääsyä seuraavan kauden eurokentille, joten cupin voiton napannut Ilves nähdään eurocupeissa ensi vuonna.

HJK on myös varmistanut paikkansa ensi kauden eurocupeissa, sillä joukkue ei voi enää pudota kakkossijaa alemmas. Veikkausliigan mestari pelaa tulevalla kaudella Mestarien liigan karsintaa ja kakkonen saa suoran paikan Konferenssiliigan karsintaan.

Suomen Cupin mestari – eli Ilves – menee myös Konferenssiliigan karsintaan ja saa cupin voittajana paikan suoraan toiselta karsintakierrokselta.

Kolmas Konferenssiliigan karsintapaikka ratkotaan kauden jälkeen Eurolopputurnauksessa, jonka asetelmat selkenivät cupin finaalin myötä. Ilves ei voi enää nousta kahdeksatta sijaa korkeammalle, joten Eurolopputurnaukseen pääsevät sijoille 3.-7. sijoittuvat joukkueet. Mestaruus- ja Haastajasarjan päättymisen jälkeen pelattavan Eurolopputurnauksen kulku selviää kaaviosta alla.Lisää uutisia