vko.39 // 30.9.2023

AC Oulu jatkoi KTP:n tuskaa (AC Oulu-KTP 2-0)

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

Synkkä alku koitui kuudennen peräkkäisen tappion kokeneen KTP:n kohtaloksi Oulussa perjantaina, kun AC Oulu kaatoi sitkeästi sarjapaikkansa puolesta taistelevan sarjanousijan maalein 2-0 (2-0) Veikkausliigan Haastajasarjan kamppailussa.

Peliä oli käyty vain varttitunti, kun kotiyleisö oli tuulettanut jo kahdesti Danny Barrowin ja Niklas Jokelaisen maaleja.

Vihreävalkoiset saivat kuitenkin pelinsä luistamaan katastrofialun jälkeen.

Miska Ylitolva ja Gabriel Sandberg syöttelivät hieman reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen Willis Furtadon loistopaikkaan, mutta oululaisveskari Callum Ward venytti jalkansa kotkalaishyökkääjän sijoituksen tielle.

Mikakin oli ennen taukoa lähellä kavennusmaalia, mutta hänen laukauksensa meni hieman ohi.

Toista puoliaikaa KTP hallitsi. Jossiteltavaa jäi vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Mika osui taas tolppaan, kuten Ilves-pelissäkin, eikä jatkotilanteestakaan tullut rangaistuspotkua, vaikka Ylitolva meni nurin rankkarialueella kotijoukkueen Noah Pallaksen kontaktin jälkeen.

Ward venyi 66. minuutilla Furtadon vaparin eteen, eivätkä Mikan ja Ylitolvankaan yritykset tulostaulun lukemia muuttaneet. Näin ottelun loppunumerot kirjattiin kahden aikaisen osuman myötä 2-0.