AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2023

VPS jatkoi voittoputkeaan KuPS:n vieraana (KuPS-VPS 0-2)

VPS jatkoi voittoputkeaan KuPS:n vieraana (KuPS-VPS 0-2)

Kuva: Miska Savolainen

Kuopion Palloseura joutui taipumaan kirvelevään tappioon Väre Areenalla, kun Mestaruussarjan avausottelussa VPS vei pisteet mukanaan Vaasaan.

Ottelusta povattiin tasaista vääntöä – olihan molemmilla joukkueilla todella suuret panokset pöydällä. Vierasjoukkue VPS saapui kentälle todella pirteänä ja vastaavasti keltamustat tulivat pukukopista hieman epätavallisen löysästi.

Ottelun ensimmäinen maali ottelun 25. peliminuutilla, kun VPS rakensi nopean vastahyökkäyksen, joka puhkoi keltamustan puolustuksen. Oikealta laidalta boksiin murtautunut VPS hyökkääjä Sawyer syötti pallon toiselle puolelle Michaelille, joka upotti pallon varmasti häkkiin.

Enempää maaleja ensimmäisellä jaksolla ei nähty ja tauolle lähdettiin vierasjoukkueen 0–1 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle keltamustat tulivat pirteämpänä kentälle ja ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue haki tasoitusmaalia hyvällä sykkeellä. Hyvä paine ei kuitenkaan tuottanut palkintoa, vaikkakin kerran pallo kävi maalissa, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun viimeisillä minuuteilla, kun VPS niittasi loppulukemat nollaan kahteen. Maalintekijänä oli jälleen Michael, joka on ollut VPS:n voittoputken yksi tärkeimmistä avaimista ja palkittiinkin elokuun kuukauden pelaajana.

Ottelun myötä mestaruustaistelu ei ole enää täysin Kuopion Palloseuran käsissä. HJK karkasi neljän pisteen karkumatkalle, joten mestaruuden voittaminen vaatisi myös Helsingin Jalkapalloklubilta pistemenetyksiä.

Lisää uutisia