AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2023

VPS:n voittoputki sai jatkoa Lahdessa (FC Lahti-VPS 0-2)

VPS:n voittoputki sai jatkoa Lahdessa (FC Lahti-VPS 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ei onnistunut katkaisemaan Vaasan Palloseuran hurjaa putkea. Vepsu haki pisteet Hiihtikseltä lukemin 2—0.

Kolmen ottelun tappiottomassa putkessa ollut FC Lahti aloitti ottelun rohkeasti ja Matheus Alves pääsi tykittämään vain minuutin pelin jälkeen. Teppo Marttinen venyi kuitenkin pallon kulmapotkuksi Vaasan Palloseuran maalilla. Myös Lahden kulmapotkukuvio oli ovela, mutta se ei tuottanut tulosta.

Vepsu nappasi pian ottelun hallinnan ja näytti, miksi se on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Lahdella oli suuria vaikeuksia murtaa vaasalaisten prässi ja VPS sai pallonriistoja vaarallisilla alueilla. Marin Ljubić torjui kertaalleen hyvin erikoistilanteen jälkihässäkästä lähteneen laukauksen.

Jakson puolivälissä nuori lahtelaiskasvatti Akseli Puukko nousi hyvin laidaltaan ja pääsi nokikkain pieneen kulmaan Marttisen kanssa. Puukko ampui, mutta Marttinen peitti vedon. Jakson loppu oli Vepsun hallintaa, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Lahti tuli myös toiselle jaksolle pirteästi. Leon Krekovićin vapaapotku kiersi vaasalaisten rangaistusalueelle ja Luka Šimunović puski. Kroatialaisen pusku suuntautui niukasti ohi maalin ja ottelu jatkui maalittomana.

Vepsu kuitenkin iski heti perään. Tyler Reid keskitti laidalta matalan pallon ja Jevgeni Baškirov oli jäänyt vapaaksi. Marin Ljubić ei nähnyt vetoa vaasalaisten Harrison Sawyerin juostua maalivahdin edestä. Tilannetta ei tuomittu paitsioksi ja vaasalaiset siirtyivät 1—0-johtoon.

Lahti haki tasoitusta ja Anouar El Moukhantir teki liigadebyyttinsä. Vepsu kuitenkin katkaisia lahtelaisten pyristelyn vartti ennen loppua, kun Baškirov pelasi taidokkaasti Peter Michaelin läpi. Michael ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti maaliin tuplaten vaasalaisjohdon. Näin ollen pisteet matkasivat kahdeksannen perättäisen voiton ottaneen Vepsun mukaan Vaasaan.

Lisää uutisia