AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2023

FC Honka jahtaa jatkopaikkaa Myyrmäessä – ”Meidän tulee jättää kentälle kaikki”

FC Honka jahtaa jatkopaikkaa Myyrmäessä – ”Meidän tulee jättää kentälle kaikki”

Maksim Rudakov toivoo kotiyleisöltä tukea torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Honka kohtaa UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa kazakstanilaisen FC Tobolin. 2-1 kotikentällään voittaneet kazakstanilaiset saapuvat kohtaamaan keltamustat Myyrmäen Stadionilla Vantaalla kello 19.00.

Kazakstanin Kostanayssa nähtiin viikko sitten torstaina mielenkiintoinen avausosa. Honka siirtyi johtoon Lucas Kaufmannin komealla kaukolaukausmaalilla ja tauolle mentiin keltamustien ollessa askeleen edellä. Kotijoukkue Tobolin painostus tuotti tulosta kuitenkin toisella nelivitosella, kun Miljan Vukadinovic pääsi laukomaan kaksi maalia ja loppulukemat kirjattiin kotivoitoksi 2-1.

Kaikki on siis vielä auki, kun lähdetään kohti torstain toista osaottelua. Esimerkiksi tekemällä ottelun avausmaalin ensimmäisen osan tapaan, nousisi Honka jo tasatilanteeseen. Helppo haaste ei kuitenkaan edessä ole.

– Peli tulee olemaan kova. Vastustaja on kovatasoinen joukkue, heillä on hyvä hyökkäys. Huomasimme Kazakstanissa eron pelin tasossa, olemme europelitasolla nyt. Torstaina olemme paremmin valmiita siihen. Meidän tulee jättää kentälle kaikki, mitä irti saamme! Meidän täytyy pitää pelissä korkea intensiteetti ja hallita peliä paremmin, maalivahti Maksim Rudakov sanoo seuran sivuilla.

Tobol on tällä hetkellä sarjassaan sijalla kuusi. Eroa pronssille on kahdeksan pistettä, tosin Tobol on pelannut yhden ottelun vähemmän. Viisi maalia viimeistellyt Serges Déblé on joukkueensa paras maalintekijä. Honkaa vastaan kahdesti osuneella Vukadinovicilla on kasassa yksi liigamaali tätä sesongilta.

Rudakov toivoo runsaslukuista yleisöä paikan päälle ja kovaa kannustusta, joka kantaa Hongan hyviin suorituksiin.

– Haluamme olla kannattajiemme kanssa yhdessä yhtenäisenä voimana. Tahdomme antaa heille torstaina aihetta juhlaan!

Hongalta varmuudella sivussa on Jerry Voutilainen. Muiden pelaajien osalta tilannetta seurataan.

Lisää uutisia