AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2023

"Kaikki on vielä ihan auki" - Honka katsoo jo kohti ensi viikon kotiotteluaan Tobolia vastaan

"Kaikki on vielä ihan auki" - Honka katsoo jo kohti ensi viikon kotiotteluaan Tobolia vastaan

"Vesku" tähtää tiukasti jatkopaikkaan ensi torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka kohtasi torstaina UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosassa kazakstanilaisen FC Tobolin vieraskentällä.

Keltamustat johtivat vielä tauolla, mutta kotijoukkue käänsi ottelun lopulta voitokseen 2-1.

– Oli tiedossa, että vastustaja on laadukas, erityisesti hyökkäyspäässä. He myös prässäsivät aggressiivisesti ylhäältä, joka poiki meille vähän vaikeuksia. Toki samalla sitten muutamia nopean hyökkäyksen mahdollisuuksia ja saimme pari paikkaa tehdä maalin. Toisesta niistä [Lucas] Kaufmann teki kaukolaukauksella meille erittäin tärkeän maalin.

- Muuten vastustaja pystyi tuomaan uhkaa meidän boksiin enemmän kuin me heidän, joten maalin johtoasema oli ensimmäisestä jaksosta oikein hyvä tulos, summasi päävalmentaja Vesa Vasara ensimmäisen nelivitosen.

Tobol paineli kuitenkin ohi toisella jaksolla, mutta Vasara on luottavainen sen suhteen, että jatkopaikka on vielä hyvin saavutettavissa.

– Toisella puoliajalla sama meno vähän jatkui. Teimme muutaman virheen enemmän, joista vastustaja pääsi tekemään kaksi maalia. Ottelupari on kuitenkin vasta puolessavälissä. Nyt pitää oppia nopeasti enemmän kuin vastustaja, saada lisää laatua kotiotteluun ja saadaan sitten siitä enemmän meidän näköinen peli.

- Takaa lähdemme tietenkin, se on selvä. Seuraavan maalin merkitys on aika suuri. Lähdetään tekemään sitä seuraavaa maalia ja sitten tilanne on auki uudelleen. Toki yhden maalin tappio ei vielä ratkaise mitään, kaikki on vielä ihan auki. Tarvitsemme ensi viikolla hyvän pelisuunnitelman ja hyvän joukkuesuorituksen, niin meillä on mahdollisuus mennä jatkoon. Kaikki on mahdollista, Vasara päätti.

Lisää uutisia