AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2023

"Varmasti fyysinen ja tiukka ottelu" - Honka avaa eurocupit Kazakstanissa

"Varmasti fyysinen ja tiukka ottelu" - Honka avaa eurocupit Kazakstanissa

Elias Äijälä odottaa ensimmäisiä europelejään. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongan urakka europeleissä käynnistyy torstaina 13.7. kun se kohtaa Kazakstanissa Kostanayn kaupungissa paikallisen FC Tobolin.

Honka aloittaa europelinsä viime kauden pronssisijan myötä UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta, samoin kuin FC Haka. Arpa heitti keltamustien vastustajaksi kazakstanilaisen FC Tobolin Kostanayn kaupungista maan pohjoisosissa.

– Positiivisella fiiliksellä lähdetään kohti Kazakstania. Edessä on varmasti fyysinen ja tiukka ottelu. Meidän pitää olla todella vahvoja molemmissa bokseissa ja sitä kautta saada hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun, Honka-puolustaja Elias Äijälä totesi vierasmatkan alla.

Äijälä nousi edustusjoukkueen mukaan viime kaudella ja kantoi Veikkausliigassa heti vastuuta kahdeksassatoista ottelussa 952 minuuttia. Tällä kaudella Veikkausliigaotteluita on toistaiseksi kertynyt seitsemän ja minuutteja 518.

20-vuotias Hongan oma kasvatti odottaa uransa ensimmäisiä europelejä hyvillä mielin.

– Todella hienoa päästä pelaamaan ensimmäisiä europelejä. Näissä peleissä on luonnollisesti erilainen lataus ja jännitys, mutta tällaisiä pelejä varten on tehty paljon töitä.

Honka pääsee lähtemään otteluun suht hyvässä vireessä, vaikka viime Veikkausliigakierroksella tulikin niukka 0-1 tappio SJK:lle Seinäjoella. Sitä ennen joukkue pelasi yli kuukauden tappiotta, kuudesta ottelusta kerääntyi neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

Torstain kotijoukkue FC Tobol on tällä hetkellä kotimaansa sarjassa sijalla kuusi, kerättyään neljästätoista ottelusta kaksikymmentäkolme pistettä. Joukkueen paras maalintekijä on norsunluurannikkolainen hyökkääjä Serges Déblé, joka on kirjauttanut tililleen viisi liigamaalia. Viime kaudella Tobol sijoittui Hongan tapaan kolmanneksi.

Tobol pelasi viimeksi viime lauantaina 8.7., kuten Honkakin. Se kaatoi silloin cupin välierien toisessa osaottelussa Atyraun 1-0 ja eteni finaaliin yhteismaalein 2-0.

Torstain ottelu Kostanayssa käynnistyy Suomen aikaa kello 18.00.

Lisää uutisia