AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2023

Legenda palkitaan lauantaina - Rafinhalle AC Oulun kultakortti

Legenda palkitaan lauantaina - Rafinhalle AC Oulun kultakortti

"Rafu" on todellinen legenda AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantain Veikkausliigan ottelussa AC Oulu luovuttaa pelaajalegenda Rafinhalle seuran kultakortin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn Laivastonsinisten otteluihin loppuelämän ajaksi.

Kultakortin saaminen edellyttää poikkeuksellista ja merkittävää historiaa seurassa.

Rafinha eli Rafael Scapini de Almeida saapui ensimmäisen kerran AC Ouluun kaudelle 2005. Vikkeläkinttuinen laitahyökkääjä valloitti välittömästi oululaisyleisön upeilla otteillaan kentällä sekä iloisella persoonallaan kentän ulkopuolella. Kolmen kauden aikana brassi oli nostamassa seuran ensimmäistä kertaa Veikkausliigaan – pelejä kertyi 66 kappaletta ja maaleja 13.

Oulusta löytyi myös elämänkumppani, jonka kanssa matka jatkui Tampereen ja Helsingin kautta Belgiaan Gentin paitaan. Viimeistään Gentissä pelipaikaksi alkoi vakiintua erilaiset roolit puolustuslinjassa. Kaudella 2014-15 joukkue juhli Belgian mestaruutta, joka tiesi seuraavalle kaudelle pääsyä Mestareiden liigan lohkovaiheeseen. Rafinha debytoi maailman kovimmassa seurajoukkuekilpailussa 16. syyskuuta 2015 Lyonia vastaan. Yhteensä viiden kauden aikana mies pelasi Gentissä 101 virallista ottelua.

Belgian jälkeen oli aika palata Suomeen ja HJK:n paitaan. Helsingissä menestystä tuli, mutta kaikkien AC Oulun kannattajien riemuksi ikinuori "Rafi" teki paluun Laivastonsiniseen paitaan kaudelle 2020. Kolmen kauden aikana Rafinha oli nostamassa AC Oulun takaisin Veikkausliigaan ja vakiinnuttamassa seuran paikkaan kotimaisen jalkapallon pääsarjaan. Kuluvan viikon torstaina 41 vuotta täyttänyt ikinuori toimii tällä hetkellä seuran reservijoukkueessa pelaajavalmentajana. Vierivä kivi ei sammaloidu.

- Rafinhan panos ja merkitys AC Oulun historiassa on poikkeuksellinen. Hän on aina ollut erittäin pidetty persoona joukkueen sisällä, mutta tuonut kaivattua vaatimustasoa ja karismaa kentälle. Hänen uransa oli kotimaassa jo vähän tukossa, mutta kohtalo Miika Juntusen muodossa puuttui peliin ja loppu on historiaa.

- Mestaruuksia Suomessa ja Belgiassa sekä tietysti kaikkien futaajien unelma eli Mestareiden liiga kertoo että kovalla työllä voi saavuttaa mitä tahansa, AC Oulun kehitysjohtaja ja Rafinhan ystävä Juho Meriläinen ylistää.

AC Oulu - FC Haka Raatin stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia