AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2023

FC Hakan Mahuta pelaa läpimurtokautta – ”Pystyn pelaamaan tällä tasolla”

FC Hakan Mahuta pelaa läpimurtokautta – ”Pystyn pelaamaan tällä tasolla”

Ryan Mahuta osui HJK:n verkkoon. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan Ryan Mahuta on ollut yksi Veikkausliigan tämän kauden läpimurtopelaajista. Mahuta näkee vielä parannettavaa omissa otteissaan.

Haka palasi maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin kohdatessaan lähes 3000 katsojan edessä HJK:n 1-1 päättyneessä Klassikossa. Mahuta viimeisteli Hakan maalin pelattuaan näppärän kulmapotkukuvion Janne-Pekka Laineen kanssa, jonka jälkeen hän sijoitti pallon tarkasti takakulmaan.

- Se oli harjoiteltu kuvio. Olemme Japen kanssa sitä muutaman kerran kokeilleet ja onneksi nyt onnistui, Mahuta kertaa osumaansa Hakan sivuilla.

Haka tuli pelitauolta vahvalla ilmeellä ja hyvällä jalalla. Kokonaisuudessaan Mahuta piti Hakan esitystä Klubia vastaan vahvana.

- Huomasi, että kaikille oli tullut lisää energiaa tauon aikana ja kaikki tekivät joukkueelle töitä. Nollapeli olisi tietenkin ollut hieno, mutta muuten puolustuspelaaminen oli kompaktia ja toivottavasti tätä on luvassa jatkossa lisää.

Mahuta on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä Veikkausliigassa. Kahtena edelliskautena vähälle vastuulle Interissä jäänyt 20-vuotias laitapelaaja on säväyttänyt hyökkäysvoimallaan ja erinomaisella vasemmalla jalallaan. Mahutan lapikkaasta on syntynyt tällä kaudella kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä.

- Tiesin, että tämä on se kausi, jolloin läpimurron pitää onnistua ja näyttää, että pystyn pelaamaan tällä tasolla.

Mahuta näkee otteissaan kuitenkin vielä myös parantamisen varaa.

- Puolustuspään asioita pitää vielä pystyä parantamaan. Yksi vastaan yksi -puolustaminen ja ennakointi ovat sellaisia asioita, joissa pitää pystyä kehittymään.

Mahuta on totuttu näkemään enimmäkseen laitapuolustajana tai wingbackina, mutta tällä kaudella häntä on nähty myös laitahyökkääjän roolissa. Hän näkee itsensä kuitenkin mieluiten puolustajan tontilla.

- Pystyn pelaamaan myös laitahyökkääjänä, mutta puolustajana pelaaminen tuntuu silti luontevimmalta. Täytyy vain hioa pikkuasiat kuntoon, niin hyvä tulee.

FC Hakan kausi jatkuu lauantaina AC Oulun vieraana. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia