AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2023

"Asenne pitää olla kunnossa" - Inter ei aliarvioi SalPaa

"Asenne pitää olla kunnossa" - Inter ei aliarvioi SalPaa

Jarkko Wiss tietää SalPan vahvuudet. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter kohtaa huomenna keskiviikkona Suomen Cupin 6. kierroksella vieraskentällä Salon Palloilijat. Inter ja yhteistyöseura SalPa aseteltiin ennalta vastakkain Cupin asettelusääntöjen mukaisesti.

Salolaiset nousivat kaudelle 2023 Ykköseen ja majailee tällä hetkellä sarjan 9. sijalla.

Suomen Cupin edellisellä kierroksella SalPa moukaroi nelosessa pelaavan HooGeen ulos tennislukemin 0-6. SalPa aloitti kautensa Ykkösessä vahvasti, mutta viidessä viime pelissä SalPa on kärsinyt harmillisia tappioita ja etsii varmasti mahdollisuutta kääntää kelkkaansa.

Interin cup-matka on alkanut vakuuttavasti, kun 4. kierroksella se kaatoi TamU:n vieraskentällä 0-3-lukemin ja 5. kierroksella oman reservijoukkueensa Veritas Stadionilla lukemin 8-0. Veikkausliigan alkukauden nihkeän vieraspeliputken jälkeen Inter on yltynyt hyvään vireeseen kotikentällään, kun ennen maaottelutaukoa neljästä kotipelistä kertyi kasaan 10 pistettä.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo, että tauolta on palattu takaisin perusrutiineihin ottelun alla.

– Lauantaina ja sunnuntaina treenattiin, maanantaina huilattiin ja tänään valmistauduttiin SalPaa vastaan. Perusrutiinit taas käyntiin: nopea palaveri, videoita ja käytiin taktiikkaa ja erikoistilanteita läpi kentällä.

– Jussi Niska ja Eetu Huuhtanen ovat vielä maajoukkueen mukana, mutta muuten joukkue on hyvin kasassa, Jallu kertoo.

Inter on vienyt cupin jatkopaikan selkein lukemin edellisten kierrosten otteluista TamUa ja Interin reservijoukkuetta vastaan.

– Tähän asti olemme päässeet mukavasti eteenpäin, ja toivottavasti jatketaan sitä matkaa edelleen. Olen itse ollut pelaajana ja valmentajana voittamassa Suomen Cupia niin tiedän, kuinka hieno kokemus se on, ja haluamme tietenkin mennä mahdollisimman pitkälle, Jallu kertoo.

Wiss odottaa Interiltä tulevassa ottelussa ammattimaista, hallitsevaa esitystä, mutta uskoo SalPan antavan hyvän vastuksen taistelussa seuraavan kierroksen jatkopaikasta.

- Todennäköisesti me tulemme hallitsemaan palloa, mutta SalPa on todella fyysinen joukkue, erikoistilanteissa todella suoraviivainen ja juoksuvoimainen. Heillä on takana tappioputki, jonka he haluavat varmasti kääntää mahdollisimman äkkiä, mutta me halutaan myös jatkaa hyviä esityksiämme.

– Cup on kliseisesti lyhyin tie Eurooppaan. Olemme päässeet hyvin jatkoon, ja haluamme totta kai jatkaa kilpailussa. Vielä kun tiedetään, että seuraavalla kierroksella olisi tiedossa kotipeli Honkaa (Honka – Honka Akatemia-ottelun voittajaa) vastaan. Mutta ei nuolaista vielä, huomiselle pitää olla asenne kunnossa ja hoitaa matsi kunnialla läpi, Jallu summaa.

SalPa - FC Inter Salon Keskusurheilukentällä keskiviikkona 21.6. kello 18.30. Suomen Cupin ottelut myös suorana Ruudusta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia