AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2023

"Tämä oli huippuluokan ottelu" - SJK-luotsi Joaquin Gómez iloitsi hienosta voitosta

"Tämä oli huippuluokan ottelu" - SJK-luotsi Joaquin Gómez iloitsi hienosta voitosta

SJK jatkaa huimaa alkukauttaan. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK jatkaa tappiottomassa putkessa ja valtasi sarjataulukon ykköspaikan kaatamalla perjantaina KuPS:n 1-0.

Voiton myötä SJK ottti myös viidennen voittonsa putkeen, ja pelasi kahdeksannen pelin ilman tappioita. Se on myös päästänyt vain kaksi maalia kaikissa otteluissa.

– Tämä oli huippuluokan ottelu, jossa oli kova intensiteetti ja vaatimustaso. Me ansaitsimme voiton. Olimme parempia kuin vastustaja, ja saimme palkinnon siitä. Sarjakärkeen nousu on huikea suoritus pelaajiltamme, meiltä valmentajilta ja koko seuralta. Olemme unelmoineet tästä ja pysyneet koko ajan oikealla tiellä, SJK-luotsi Joaquin Gómez iloitsi.

– Olemme liigan nuorin joukkue, ja meidän ei pitäisi olla kärjessä. Ei millään mittarilla, joukkueen budjetin tai pelaajien kokemuksen perusteella. Haluamme kehittää näitä nuoria eteenpäin urillaan, ja emme ota paineita, mutta olemme todella nälkäisiä. Nyt meidän pitää nauttia hetki tästä, koska jalkapallossa ei tule usein sellaisia tilanteita, että olemme sarjaykkösenä ja 20 sarjapisteessä kahdeksan ottelun jälkeen.

SJK:n koko joukkue esitti taas kerran loistavaa puolustuspeliä. Seinäjokisille on tehty koko kaudella vain kaksi maalia. Puolustamisen laatu alkaa Kerhon hyökkääjistä, Morenosta ja Strengistä, jotka paiskivat jälleen rajusti hommia alaspäin.

– Puolustaminen alkaa hyökkäyspäässä, ja heidän tekemisensä on osa meidän kokonaispuolustamista. Mitä kauempana omasta maalistamme teemme riiston, sitä parempi. Hyökkääjien pitää tulla alas, ja nämä jätkät tulevat. Puolustamisemme oli tänään mahtavaa, pilkkua lukuun ottamatta. Uskon todellakin, että olemme sarjan kovakuntoisin joukkue, Gómez painotti.

SJK jatkaa liigaotteluitaan ensi viikon lauantaina, jolloin Kerho pelaa Helsingissä HJK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on edessä 8. kesäkuuta, kun edessä on Pohjanmaan derby, SJK-VPS.

– Paineet pitäisi olla HJK:lla, koska heidän pitäisi olla liigan kärjessä. Emme pelkää heitä, vaan lähdemme samalla asenteella otteluun kuin aiemminkin, Gómez päätti.

Lisää uutisia