AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2023

SJK jatkoi vahvaa putkeaan ja nousi kärkipaikalle (SJK-KuPS 1-0)

SJK jatkoi vahvaa putkeaan ja nousi kärkipaikalle (SJK-KuPS 1-0)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK kaatoi KuPS:n perjantaina niukasti 1-0 ja nousi Veikkausliigan kärkeen. Entistä paremmaksi saavutuksen tekee se, että SJK:lla on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

Perjantain koitoksessa ei nähty montaakaan huippupaikkaa, kun kentällä viiletti kaksi hyvin organisoitua ja fyysistä joukkuetta, joiden puolustuspeli on ollut alkukaudella erinomaisella tasolla.

KuPS:lla oli koko ottelussa vain yksi laatupaikka, joka tuli ottelun alkupuolella, kun pallo vietiin pilkulle. Vetäjäksi valikoitui Joona Veteli, mutta KuPS-pelaajan veto jäi liian keskelle, ja SJK:n maalivahti Ovie Ejeheri aavisti oikein ja venyi torjuntaan.

SJK:n Tuomas Kaukua oli päästä huippupaikkaan hetkeä myöhemmin, kun hän ohitti taitavasti Ibrahim Cissén ja nousi vasemmasta laidasta kohti maalia. Cissé kuitenkin kaatoi Kaukuan boksin sisällä, mutta ei rikkeen arvoisesti, ja tilanne kuivui kasaan.

KuPS-vahti Johannes Kreidl joutui ensimmäistä kertaa kunnolla töihin 25. minuutilla, kun Jaime Moreno ja Jere Streng pelasivat pallon Jake Dunwoodylle. Brittipelaaja kokeili suorasta juoksusta, mutta Kreidl pysäytti pallon.

SJK sai puoliajalla ikävä uutisia, kun Kaukua joutui jättämään kentän. SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez arveli ottelun jälkeen, että Kaukua kärsii aivotärähdyksestä.

Kaukuan tilalle tullut Pyry Hannola piristi isäntien pallollista peliä, ja SJK olikin toisella jaksolla selvästi parempi osapuoli. Moreno pääsi puolittaiseen läpiajoon 57. minuutilla, mutta Kreidl oli jälleen vahvempi. Hetkeä myöhemmin Streng pääsi hyvään paikkaan maalin lähettyvillä Murilon syötöstä, mutta tällä kertaa peliväline pysähtyi ylärimaan.

Illan ainokainen syntyi lopulta 76. minuutilla. Dunwoody riisti pallon keskialueella ja pelasi saman tien ylöspäin Strengille, joka voitti kaksinkamppailussa vieraiden Collins Sichenjen ja nosti pelivälineen Kreidlin ohi verkon perukoille.

KuPS ei saanut aikaiseksi kunnon loppukiriä SJK:n vahvan puolustuspelin ansiosta. Ejeheri joutui vielä kerran torjuntatöihin, mutta vieraille ei annettu todellisia huippupaikkoja.

Lisää uutisia