AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2023

Inter komeaan voittoon (FC Inter-FC Haka 3-0)

Inter komeaan voittoon (FC Inter-FC Haka 3-0)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter vietti fantastista perjantaita Veritas Stadionilla, kun se kohtasi liigakierroksella FC Hakan. Turkulaispoppoo jätti vieraat vaille mahdollisuuksia, ja takoivat tulostaululle tylyt maalilukemat 3-0.

Kaikki tämä tapahtui 4490 katsojan edessä, joten mikäs sen upeampaa kotijoukkueen kannalta. Katsojaluku päihitti alkuviikon IFK Mariehamn-ottelun lukemat, joten kyseessä on luonnollisesti jälleen tämän vuosikymmenen katsojaennätys.

Inter pelasi selvästi liigakauden parhaan ottelunsa. Vain ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli koskilaisten hallintaa ja paineistusta, mutta muutoin kentällä dominoi isäntäjoukkue.

Avauskokoonpanoon noussut Matias Ojala lähenteli Hakan maalia heti kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Petteri Forsellin juonikas syöttö vapautti Ojalan boksiin. Aatu Hakala torjui tilanteen kuitenkin oikea-aikaisella vastaantulolla. Seuraava maaliyritys siunaantui toiselle keskikenttämiehelle, kun Bismark Ampofo pääsi tälläämään paristakympistä vastapalloon. Hakala nappasi kudin yläkulmasta ja pallo vain kulmalipulle.

Kolmas kerta toden sanoi, kun Inter jatkoi pirteää hyökkäyspelaamistaan. Kapteeni Tommi Jyry löysi Darren Smithin boksin reunalta vapaana. Kärkimies kääntyi näppärästi ja ampui nopeasti kohti takakulmaa, jonne pallo kiersi lopulta komeasti maaliverkkoihin ja tulostaululle ansaittu johto-osuma. Tämän jälkeen Haka sai omat paikkansa, lähinnä erikoistilanteista, mutta Interin maali pysyi onneksi koskemattomana.

Ajoittain hurmoksessa pelannut kotijoukkue tuplasi johtonsa 53. minuutilla, kun asialla oli jälleen sama kaksikko. Jyry toimi jälleen tarjoilijana ja Smith viimeistelijänä. Tällä kertaa vitosen viivalta. Osuma oli eteläafrikkalaiselle jo liigakauden viides.

Ratkaisun makua nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Mikael Almen iski Inter-uransa ensimmäisen maalin. Inter pelasi lyhyen kulman, joka päätyi Jyryn väkevään haastoon päätyrajalla. Hän sai taisteltua pallon Almenille, jonka viimeistelyvalintana oli: läheltä ylös. Jyrylle näin illan kolmas maalisyöttö.

Sinimustilla oli vielä virkeiden vaihtopelaajien avustuksella mahdollisuuksia lisämaaleihin, mutta tällä kertaa voittomarginaali jätettiin kolmeen.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia