AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2023

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Mika Alavesa

Huikeassa vireessä olevat SJK ja KuPS kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla perjantaina.

Perjantaina Seinäjoelle kylään tuleva KuPS on juuri nyt Veikkausliigan kärjessä 19 pisteellä, ja pisteen toisena olevan HJK:n edellä. SJK puolestaan on kolmantena, kahden pisteen päässä KuPS:sta, ja sillä on peräti kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin edellä olevalla kaksikolla, tai takana neljäntenä viiden pisteen päässä olevalla FC Hongalla.

Pistekeskiarvolla mitattuna SJK johtaisi tällä hetkellä sarjaa. Ja jos se voittaa perjantaina KuPS:n, johtaa se sarjaa muutenkin, vaikka sillä edelleen on pelejä rästissä. Se olisi kova juttu, sillä SJK on tällä hetkellä myös koko Veikkausliigan nuorin joukkue. Todella suurten mahdollisuuksien ottelu on siten edessä.

– Olemme todella innoissamme, että pääsemme takaisin kotikentälle, ja pelaamaan kärkikamppailussa, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Tietenkin hieman harmi, että joukkueilla on eri pelimäärät tässä vaiheessa, ja harmittaa, että meillä valmistautuminen jää hieman lyhyeksi. Pari päivää lyhyemmäksi kuin vastustajalla. Mutta, olemme joka tapauksessa erittäin innoissamme. Tulemme käyttämään kaiken ajan hyödyksi, olemme valmiita perjantaina ja tiedämme mitä odottaa heiltä, jatkaa Gómez.

Seinäjokelaisten oman pelaaminen on ollut todella tiivistä. SJK:n puolustaminen saa kehuja myös KuPS-luotsi Jani Honkavaaralta.

- SJK:n puolustaminen on vahvaa ja heillä on siihen hyvä konsepti: korkea prässi ja mikäli se ei onnistu, SJK puolustaa usean miehen voimin omaa maalia. Meidän täytyy hyökätä nopeasti, mutta oikeina hetkinä. Ja pelata myös pitkiä hyökkäyksiä. Tiloja kyllä löytyy, kuvailee Honkavaara seinäjokelaisten puolustusta.

Lisämausteensa perjantain kärkikamppailuun tuo se, että KuPS:n päävalmentajana toimii nyt taas Honkavaara, joka otti pestin vastaan kolmen kierroksen jälkeen potkut saaneelta Pasi Tuutilta. Honkavaaran kakkosvalmentajaksi nimitettiin toinen kokenut valmentaja Sixten Boström, ja näin KuPS:n molemmat valmentajat ovat entisiä SJK:n päävalmentajia.

Päävalmentaja Honkavaaralle Seinäjoki onkin tuttu paikka niin kotipaikkakuntana kuin myös valmennusympäristönä. Kehuja myös saa OmaSp Stadion.

- On mukava palata lakeuksille ja Suomen kauneimmalle stadionille. Mutta vielä hienompaa on pelin ennakkoasetelmat, sillä kukaan ei osannut kuukausi sitten ennakoida, että tämä on kärkikamppailu. Tulee hieno matsi, sanoo Honkavaara

SJK haki maanantaina voiton KTP:sta ja kun voiton lisäksi tuomisina ei ollut loukkaantumisia eikä pelikieltoja, on joukkueen lähtötilanne perjantaille hyvä.

KuPSin keskikentän taituri Anton Popovitch on pelikiellossa huomisen ottelun ja valmennus on pakotettu tekemään sen takia pieniä muutoksia avauskokoonpanoon. Honkavaara ei kuitenkaan näe tilannetta ongelmallisena vaan hymyilee tyytyväisenä haastattelussa.

- Popo pystytään korvaamaan emmekä muutenkaan mieti poissaolijoita, sillä meillä on todella yhtenäinen joukkue. Tämä on meille cup-otteluiden myötä kolmen pelin viikko, joten kaikkia tarvitaan, kertoo Honkavaara.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Kuloaro Robin

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - KuPS OmaSp Stadionilla perjantaina 25.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia