AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2023

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden Veikkausliigaottelut jatkuvat tutulla kotinurmella, kun alkukauden yllättäjä AC Oulu saapuu pohjoisesta vierailulle.

Perjantain otteluun Lahti lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila uskoo pienten marginaalien ratkaisevan ottelun lopputuloksen, sillä kumpainenkin joukkue tahtoo hyökätä suoraviivaisesti kohti toisen maalia.

– Odotan tasaista ja tiukkaa ottelua. Molemmat joukkueet haluavat hyökätä nopeasti. Uskon, että kentälle muodostuu isoja tiloja molempiin suuntiin. Molemmilla joukkueilla on varmasti haasteita niissä. Uskon, että pienet marginaalit ratkaisevat. Olemme viime pelistä koittaneet ottaa mukaan viimeisen puolen tunnin asioita, jotta pelimme kehittyisi. Saimme luotua vastustajalle enemmän ja enemmän ongelmia ja tiloja hyökätä. Pystyimme myös paineistamaan vastustajaa vähän paremmin.

- Totta kai haluamme jatkaa siitä ja yksi tavoite on tietysti, että hyvä jaksomme kestäisi tasaisesti 90 minuuttia. Haluamme myös luoda riittävästi hyviä maalipaikkoja. Se on varmasti yksi avainasia, että voimme voittaa, Mannila ennakoi.

Oululaiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta viisi. Ricardo Duarten luotsaama ryhmä on kerännyt 11 pistettä kolmella voitolla, kahdella tasapelillä ja kolmella tappiolla. Kaikki tappiot joukkue on kärsinyt kotikentällä, joten tässä valossa vierasotteluun voi lähteä hyvällä itseluottamuksella. Edellisessä ottelussa FC Honka oli Raatissa vahvempi 1-3-lukemin.

- Ottelu Lahdessa on jälleen yksi mahdollisuus joukkueellemme näyttää pelin kehittyneen. Muutaman poissaolon vuoksi joudumme tekemään pieniä säätöjä, mutta kaiketi haluamme jatkaa hyviä otteita vieraskentillä. Painopiste on paljon enemmän siinä miten voimme kehittää peliä, riippumatta muodostelmasta jolla pelaamme, AC Oulu päävalmentaja Ricardo Duerte kommentoi.

- Vastustajalla on ollut haasteita pelaajiston suhteen, joten on vaikea ennustaa millä kokoonpanolla he tulevat meitä vastaan pelaamaan. Lahti on vahva joukkue, joka puolustaa erittäin hyvin – meidän täytyy löytää keinot luoda riittävästi laadukkaita maalintekotilanteita ja tähän olemme panostaneet otteluun valmistautumisessa.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 12 kertaa. Lahdella on kaksi voittoa, kauden 2007 kotivoitto ja 2010 vierasvoitto. Oululaiset ovat voittaneet kuusi kertaa. Keskinäisissä otteluissa lahtelaiset ovat tehneet kahdeksan maalia, AC Oulu 16.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Kuopiossa kokoonpanosta puuttuneet Juho Pirttijoki, Irfan Sadik ja Matheus Alves ovat palanneet harjoituksiin.

AC Oulun kokoonpanosta ovat varmasti poissa perjantain ottelusta Alexander Forsström ja Tony Miettinen. Honka-ottelusta tulleiden loukkaantumisten vuoksi Ashley Coffey ja Cristhian Valencia joutuvat kenties myös huilaamaan huomisen ottelun.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Leino Mikko

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - AC Oulu Lahden stadionilla perjantaina 25.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia