AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2023

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Ennakko: FC Inter-FC Haka

Kuva: Tara Jaakkola

Hyvään vauhtiin päässyt Veikkausliiga jatkuu perjantai-iltana viiden ottelun voimin. FC Inter jatkaa kotiotteluiden sarjaansa, kun se saa vastaansa FC Hakan.

Otteluun odotetaan ennakkolipunmyynnin perusteella yleisöryntäystä. Maanantaina, uudistuneella Veritas Stadionilla, nähtiin peräti 4091 silmäparia, mikä oli Interin tämän vuosikymmenen kovin lukema katsojamäärissä.

Tämän päälle on hyvä rakentaa. Etenkin sen viimeisen kymmenminuuttisen päälle, jolloin Inter nousi IFK Mariehamnia vastaan tasoihin Darren Smithin osumalla. Kolme maalia alkukauden viiteen peliin iskenyt kärkimies saa kertoa nyt maalivireestään.

– Olen ja en ole tyytyväinen. Aina on mahdollisuus parantaa, mutta tilastot voisivat olla huonommatkin. Siinä mielessä olen ihan tyytyväinen, mutta haluan tehdä osumia vielä paljon lisää joukkueelle.

Haka on turkulaisia viisi pistettä ja kuusi sijaa edellä, mutta on myös pelannut kolme ottelua enemmän. Päävalmentaja Teemu Tainio peräänkuuluttaakin, että helppoa ottelua ei ole luvassa.

– Inter on ollut suurin kärsijä alkukauden otteluohjelman suhteen. Hyvä joukkue siellä on vastassa, eikä helpolla päästä. "Jallun" joukkueet ovat aina vaikeita vastustajia. Hän saa sitoutettua pelaajat puolustuspeliin, joten helpolla ei ole maalipaikkoja tulossa, ennakoi Tainio Hakan sivuilla.

Hakan maalinteko ei ole ollut tällä kaudella ongelma, sillä joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja (13) Veikkausliigassa. Mutta myös omissa on soinut samaa tahtia.

– Meidän ongelma on ollut, että päästetty liikaa maaleja. Jos perjantaina kaksi päästetään taas, niin vaikea voittaa.

Maanantain kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan pallo poimittiin kahdesti Aatu Hakalan selän takaa, mutta niistä on otettu opiksi.

– Tässä on ollut lyhyt väli, mutta tarpeeksi kuitenkin, ettei ole ongelmia palautumisen kanssa. Käytiin Vaasa-peli läpi ja otettiin siitä hyvät jutut mukaan.

Haka oli ainakin viime kaudella Interile yllättävän paha nakki, kun se päihitti Interin liigassa Lee Erwinin johdolla kaikissa kolmessa keskinäisessä kohtaamisessa. Nyt on käsillä kuitenkin uusi kausi ja Erwin ei ole enää koskilaisten syömähampaana. Smith antaa oman arvionsa Hakasta, joka löytyy sarjataulukon keskivaiheilta yhdeksällä pisteellään kahdeksasta ottelusta.

– He ryhmittyvät koko porukalla pallon alle ja yrittävät iskeä meihin riistoista. Olemme valmiita tähän sekä yksilöinä että joukkueena. Meillä on huomiselle pelisuunnitelma, johon luotan 100-prosenttisesti, joten odotan innolla peliä.

Hän odottaa kovaa peliä perjantaina, etenkin kun puitteet ovat kunnossa ja yleisöä piisaa.

– Ensimmäinenkin kotiottelu tuntui spesiaalilta, kun oli niin paljon yleisöä ja kannatusta. Fiilis oli todella hyvä ja oli uskomatonta nähdä se ihmisten määrä. Kentällä oli hyvä olla, kun oli niin iso tuki takana. Peli ei tule missään nimessä olemaan helppo ja uskon, että kannattajille on luvassa jännittävää katsottavaa. Kunhan pysymme pelisuunnitelmassamme, uskon hyvään tulokseen, joka tuo meille kolme pistettä, vikkelä hyökkääjä päätti.

VPS:a vastaan puoliajalla pois otettu Hakan Stavros Zarokostas joutuu huilaamaan vielä perjantaina, mutta ensi viikolla miehen pitäisi olla jälleen iskussa. Lisäksi jo edellisistäkin otteluista sivussa olleet Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat niin ikään sivussa.

– Hieno lähteä katsomaan uusittua Stadionia ja vielä kuulemma hienosti porukkaa lähdössä paikalle kannustamaan, niin mikäs siinä on lähteä hakemaan täyttä pistepottia, Tainio sanoo luottavaisesti.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Notash Pouria

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - FC Haka Veritas Stadionilla perjantaina 25.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia