AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2023

Ennakko: FC Honka-KTP

Ennakko: FC Honka-KTP

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja KTP iskevät yhteen perjantaina Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu alkaa kello 18.00.

Honka nappasi viime kierrokselta tärkeät kolme pistettä kaatamalla AC Oulun vieraissa 3-1. Keltamustien ensimmäinen maali kirjattiin Juan Alegrialle, kaksi muuta Clésiolle. Samalla Clésio nousi Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen tasoihin Kevin Jansenin kanssa. Molemmilla on kaudelta toistaiseksi kolme tehtyä maalia.

Honka löytyy ennen perjantain otteluita Veikkausliigassa sijalta neljä, kerättyään kaksitoista pistettä. Vastustaja KTP:n sijoitus on tällä hetkellä kymmenes, pisteitä on napsunut kotkalaisille kuusi.

Kolmella kotiottelulla Veikkausliigakautensa avannut KTP keräsi näistä peleistä yhteensä neljä pistettä. Avausvoittonsa se otti kaatamalla IFK Mariehamnin 2-1 ja sen jälkeen pistetili on karttunut tasapeleillä HJK:ta ja FC Lahtea vastaan. Suomen Cupin neljännellä kierroksella KTP voitti MyPan 14-0.

– KTP:tä vastaan peli tulee varmasti olemaan haastava. Meidän täytyy saada kontrolli jo pelin alusta, jotta pystymme haavoittamaan heitä hyökkäyksillämme, Hongan puolustaja Dario Naamo sanoo espoolaisten sivuilla.

Neljästi KTP:n avauskokoonpanoon päässyt ja yhtä monta kertaa vaihdosta kentälle tullut, mutta ei kertaakaan koko ottelua Veikkausliigassa pelannut Damiano Pecile uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin Espoossa FC Hongan vieraana perjantaina.

- Olemme tarpeeksi hyviä lyömään kenet vaan, vaikka emme sitä olekaan erinäisten syiden takia pystyneet näyttämään kuluvalla kaudella, Pecile sanoo.

Neljäntenä sarjataulukossa tällä hetkellä oleva Honka ja kymmenentenä majaileva KTP kohtasivat helmikuussa Liigacupissa Esport Arenassa päätyen lukemiin 1-1. Tuolloin Pecile ei ollut vielä vihreävalkoisissa.

- En tiedä paljoakaan Hongasta. Tapanani on yleensäkin keskittyä antamaan parhaani joukkueelle, enkä kiinnitä liikaa huomiota vastustajiin. Meidän vain pitää keskittyä omiin rooleihimme.

- Olen kuullut, että Honka on hyvä pallollisena. Jos me kaikki olemme parhaalla tasollamme, sen ei pitäisi olla ongelma.

KTP hävisi edellisen ottelunsa SJK:lle maanantaina 0-2.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli maalintekotilanteita, mutta jalkapallo on sellaista, että jos et itse hyödynnä niitä hetkiä, niin silloin vastustaja yleensä rankaisee. Meille kävi juuri niin.

- Kaikki pelaajat taistelivat loppuun asti, ja se on vähintä, mitä meiltä voi vaatia. Pitää vain skarpata tietyissä asioissa saadaksemme tuloksia.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Mainz Jonathan

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Honka - KTP Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 25.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KTP:n verkkosivut
Lisää uutisia