AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2023

MyPan leirissä odotetaan Kymenlaakson derbyä – ”Mahdollisuuksien päivä”

MyPan leirissä odotetaan Kymenlaakson derbyä – ”Mahdollisuuksien päivä”

KTP kohtaa keskiviikkona Suomen Cupissa MyPan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kymenlaakson derby pelataan muutaman vuoden tauon jälkeen, kun MyPa isännöi KTP:tä. Myllykoskella ottelua odotetaan suurella innolla.

Edellinen Kymenlaakson derby pelattiin kaudella 2020, kun molemmat joukkueet pelasivat vielä Ykkösessä. Tällä kertaa asetelmat ovat erilaiset, kun KTP pelaa Veikkausliigassa ja MyPan sarjataso on tällä hetkellä Kolmonen.

- KTP-ottelu on mahdollisuuksien päivä, kertoo MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela seuran sivuilla. - Meillä on mahdollisuus vastata kovaan haasteeseen yksilönä ja joukkueena. Se vaatii jokaiselta tasonnostoa joka osa-alueella, meidän on oltava joukkue isolla J:llä. Puheet on puheita, teot ratkaisevat, Saarela jatkaa.

Kolmosen ja Veikkausliigan erot ovat varmasti Saarelan tiedossa, mutta kysyttäessä altavastaajan asemasta hänellä on oma näkemyksensä.

- Altavastaaja. Jos näin ajattelemme, olemme jo hävinneet pelin ennen kuin se alkaakaan. Me pelaamme rohkeasti omaa peliämme, meidän pitää uskaltaa hyökätä rohkeasti ja puolustaa tiiviisti. Meidän pitää tuntea olevamme MyPa.

Ottelutapahtuma on varmasti yksi kauden suurimmista Myllykoskella. MyPan Olli Kähkönen odottaa runsaasti yleisöä.

- Ottelutapahtuma tulee olemaan poikkeuksellisen hieno ja iso. Varmasti paljon katsojia, legendaarinen derbymatsi. Aivan uskomattoman hieno peli varmasti tulossa. Jos yhtään voi verrata 2019 ja 2020 KTP:tä vastaan pelattuja kotiderbyjä, niin ne ovat kyllä olleet ikimuistoisia, nimenomaan sen koko ottelutapahtuman ja suuren yleisömäärän vuoksi.

MyPa-KTP keskiviikkona KSOY Stadionilla kello 18.30. Kaikki suorat lähetykset Suomen Cupista Ruudun sivuilla.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia