AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 15.4.2023

"Nuorten pelaajien ääni esille" - Matias Rale on ylpeänä osa Hongan kapteenistoa

"Nuorten pelaajien ääni esille" - Matias Rale on ylpeänä osa Hongan kapteenistoa

Matias Rale on noussut vahvasti Hongan luottopelaajien joukkoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Matias Rale on noussut nopeassa tahdissa FC Hongan luottopelaajien joukkoon ja nyt jo myös tietyllä tavalla pelaajistoon johtotehtäviinkin.

Maaliskuun alussa 22 vuotta täyteen saanut Rale debytoi Veikkausliigassa kaudella 2021 ja nousi viime kaudella keltamustien ehdottomien avainpelaajien joukkoon. Tänä vuonna puolustaja valittiin mukaan kapteenistoon Henri Aallon, Lucas Kaufmannin, Kevin Jansenin ja Maksim Rudakovin lisäksi.

– Oli minulle suuri kunnia tulla valituksi yhdeksi kapteeniston jäseneksi, vaikkakin valintaprosessi oli erilainen. Tärkeimpänä tehtävänäni on tuoda nuorten pelaajien mielipiteet ja ääni esille, kun joukkuetta koskevia päätöksiä tehdään.

- Toinen asia, mitä itse haluan edistää, on akatemiapelaajien ja B-nuorten auttaminen ja tukeminen, kun he saapuvat edustusjoukkueen tapahtumiin ensimmäisiä kertoja. Toimintatavat ja kulttuuri ovat hieman erilaisia täällä, joten tahdon auttaa omia nuoriamme saamaan mahdollisimman helpon ja turvallisen askeleen kohti ammattilaisuutta, Rale pohtii.

Rale ja Honka nähdään tositoimissa lauantaina, kun Veikkausliigakauden kotiavaus SJK:ta vastaan pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä.

FC Honka - SJK Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 15.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia