AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.11 // 19.3.2023

"Jäi harmiteltavaa, mutta myös paljon positiivista" - tappio kaiveli Inter-luotsi Wissiä

"Jäi harmiteltavaa, mutta myös paljon positiivista" - tappio kaiveli Inter-luotsi Wissiä

Inter taipui niukasti AC Oululle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelasi lauantaina Liigacupin välieräottelun AC Oulun vieraana.

Heinäpään jalkapallohallissa käydyn välierän voittaja selvitettiin rangaistuspotkukilpailulla, kun varsinaisen peliajan päätyttyä taululla oli lukemat 1-1. Yhdeksänsien laukojien jälkeen AC Oulu vei rangaistuspotkukilpailun voiton lukemin 6-5. Oulu jatkaa Liigacupin finaaliin, jossa se saa vastaansa toisen välieräottelun voittajan, HJK:n.

Oulun ja Interin välinen ottelu alkoi energisesti ja vauhdikkaasti. Inter rakensi Oulun päähän ensimmäisellä jaksolla muutamia erittäin vaarallisia tilanteita, joista ainoa palkinto saatiin 40. peliminuutilla. Oulun puolustaja purki Arlind Sejdiun keskityksen kehnosti, josta Noah Nurmi pääsi palloon ja viimeisteli tilanteesta ensimmäisen osumansa sinimustissa kilpailullisissa otteluissa, ja taululle lukemat 0-1. Ensimmäisen jakson aikana Oulu pääsi useamman kerran kokeilemaan maalintekoa vapaapotkuista Interin puolustusalueella, siinä onnistumatta. Matias Riikonen pääsi kuitenkin esittelemään torjuntataitojaan Interin maalilla muutamaan otteeseen ensimmäisellä nelivitosella.

Inter lähti toiselle jaksolle johtoasemasta, ja pysyi siinä kiinni aina 79. peliminuutille asti. Yassin Daoussin keskitys löysi Ashley Coffeyn Interin boksista ja Coffeyn puski Oulun tasoihin 1-1. Viimeisien peliminuuttien maalipaikoista huolimatta kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, vaikka Luka Kuittisen kantapääosuma ei jäänyt kauaksi onnistumisesta lisäajan viimeisillä hetkillä. Varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteessa ottelu ratkaistiin rangaistuspotkukilpailulla.

Interistä pallon taakse pilkulle astelivat Petteri Forsell, Matias Ojala, Otto Lehtisalo, Tommi Jyry, Mikael Almén, Noah Nurmi, Luka Kuittinen, Rodrigo Arciero ja Jussi Niska. Rangaistuspotkujen viisi onnistujaa sinimustista olivat Lehtisalo, Almén, Nurmi, Kuittinen ja Arciero. Oulun yhdeksännen vetäjän Cristian Valencian osuma sinetöi Oulun 6-5 -voiton.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss näki ottelussa paljon hyviä asioita tappiosta huolimatta.

– Tietysti tappio harmittaa, ja se millä tavalla se tuli. Totta kai, takana on pitkä matka takana ja vaikea paikka tulla, siihen nähden pelattiin juuri sillä tavalla, miten haluttiin ja oltiin mielestäni kompakteja ja todella vaarallisia tilanteiden vaihdossa. Syöttövalinnoilla saatiin tiloja oikeille alueille ja parannettiin koko ajan. Toisella jaksolla ei pystytty pitämään palloa yläalueella ihan niin hyvin kuin haluttiin, ja vähän ruvettiin valumaan liian alas. Sitten tietty tuollainen maali Oululta: maailmanluokan keskitys ja hieno pusku, hieno esitys heiltä. Mutta vähän meiltä jäi puuttumaan pallon pitämistä yläalueella siinä loppuvaiheessa, "Jallu" summaa ottelua.

Kokonaisuutena alkuvuotta katsoen Wiss on tyytyväinen Interin suuntaan.

– Pelaajat ovat toimineet matkan aikana todella esimerkillisesti, että vaikka nyt ottelusta tulikin loppujen lopuksi karvasta kalkkia tappion muodossa, niin nostaisin tämän ottelun silti talven parhaisiin esityksiin. Se miten joukkue on toiminut koko matkan ajan on ollut ensiluokkaista. Sanoinkin pelaajille, että nyt ei ole aika synkistellä eikä pistää päätä piiloon, vaan hoidetaan kotimatka kunnialla ja jatketaan hommia tiistaina. Olen todella tyytyväinen siihen, mihin suuntaan meidän peli tällä hetkellä menee, sanotaan nyt, pienen notkahduksen jälkeen. Meillä on muutamia harmittavia loukkaantumisia, mutta olen sanonut alusta saakka, että niitä tulee, ja sitten kun paikka tulee pelata, niin pitää olla valmis. Muutama pelaaja on sen osoittanut todella positiivisesti, Jallu avaa.

– Tämä oli hyvätasoinen, vauhdikas ja intensiivinen ottelu, josta jäi harmiteltavaa, mutta myös paljon positiivista.

Lisää uutisia