AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2023

KTP-kärki Mika juhlisti syntymäpäiväänsä voittomaalilla - "Ihan solidi peli meiltä"

KTP-kärki Mika juhlisti syntymäpäiväänsä voittomaalilla - "Ihan solidi peli meiltä"

KTP otti voiton Hakasta. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Miguel Angel Junco Martinez eli paremmin nimellä Mika tunnettu espanjalaishyökkääjä juhlisti 30-vuotissyntymäpäiväänsä hienolla tavalla Arto Tolsa-areenalla lauantaina pelatussa harjoitusottelussa.

KTP:n viimekautiseen sarjanousuun Veikkausliigaan aivan ratkaisevalla tavalla maaleillaan vaikuttanut Mika teki heti paluuottelussaan täysosuman, jolla vihreävalkoiset kaatoivat Valkeakosken Hakan lukemin 1-0 (0-0).

- Ihan solidi peli meiltä. Hakalla oli joitakin tosi vahvoja jaksoja pelissä, kun emme olleet riittävän tiiviinä hyökätessä ja puolustaessa. Sanoisin siltikin, että ansaitsimme voittomme, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti totesi.

Raitapaidoilla oli maalittomaksi jääneellä avauspuoliajalla muutamia ihan kelvollisia maalintekotilanteita, kuten Willian Pozon tulinen Haka-puolustukseen jäänyt laukaus Damiano Pecilen pitkän syötön jälkeen 34. minuutilla. Myös Georgios Manthatisin kolme minuuttia myöhemmin maalin yli mennyt kuti säikäytti Haka-vahti Aatu Hakalaa.

Toisella puoliajalla KTP:n Anttoni Huttunen ja vaihdosta kentälle 63.minuutilla tullut Gabriel Sandberg hätyyttelivät Hakan maalia vedoillaan ennen kuin kotijoukkue vihdoin onnistui.

Viime kaudella Ykkösen 17 pelissä 15 maalia iskenyt Mika sai kunnian toimia pelin ratkaisijana, kun 77 minuuttia oli ehditty pelata. Yhtä aikaa maalintekijän kanssa kentälle vaihdettu ja tälläkin kaudella KTP:n kapteenina toimiva David Ramadingaye antoi aivan loistavan syötön keskikentältä Mikalle ja espanjalaiskärki teki sitä, mitä hän parhaiten osaa; tyylikäs haltuunotto ja sijoitus ohi maalivahdin. Maalissa oli tuolloin toiselle puoliajalle kentälle tullut Anton Lepola, joka edusti viime kaudella KTP:tä.

- Mika on tullut pirteästi mukaan joukkueeseen. Paljon on hänen kanssaan kuitenkin töitä tehtävänä, sillä hän ei kestä vielä kovin kovaa kuormitusta. Otetaan iisisti ja pyritään askel askeleelta viedä häntä lähemmäs täyttä kuntoa, Leppälahti sanoi.

Pelin päätöshetkillä Hakalla oli hetkensä, mutta Fallou Ndiayen ja Konsta Mervelän yritykset eivät tuottaneet tulosta. Viimeisen Haka-paikan torjui mainiosti pelannut KTP:n 19-vuotias ukrainalaisvahti Maksym Zhuk, kun hän venytti kätensä Anthony Herbertin puskuun.

- Max pelasi hyvän pelin pitäen nollat. Meillä on kolme nuorta ja kovaa töitä tekevää maalivahtia, joilla on kova kilpailu. He ovat kaikki hyviä tyyppejä, ja hienoa, että Maxkin nyt sai 90-minuuttisen ja onnistumisen, Leppälahti iloitsi.

KTP:n riveissä sai peliaikaa 20 miestä ja koko ottelun pelasivat vain Zhuk ja Lassi Nurmos. Hienoja otteita tähänastisissa kamppailuissa esittänyt Jack de Vries oli nyt sivussa.

- De Vriesille tuli alkuviikosta pieni vamma, minkä takia hän ei pelannut. HJK-peli tulee varmaan liian nopeasti, mutta hän on todennäköisesti viikon päästä jo täysillä mukana, Leppälahti paljasti.

Puolustukseen tyrkyllä olevan Miska Rautiolankin piti olla mukana, mutta hänen pelaamisensa esti alaraajavamma.

Lisää uutisia