vko.10 // 12.3.2023

FC Lahdella kalavelkoja islantilaisille - Keflavik vastassa maanantaina

FC Lahti kohtaa Keflavikin leirin toisessa ottelussaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti leireilee Espanjan Saloussa ja pelaa toisen harjoitusottelunsa maanantaina. Lahti saa vastaansa islantilaisen pääsarjaseuran Knattspyrnudeild Keflavíkurin.

FC Lahti aloitti Espanjan leirinsä kohtaamalla norjalaisen SK Brannin kakkosjoukkueen perjantaina. Kaikki pelaajat saivat tasaisesti peliaikaa ja rasitusta. Lahti voitti ottelun 4-1. Matti Klinga ja Loorents Hertsi osuivat ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Altin Zeqiri ja Vilho Huovila varmistivat voiton. Lahti oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja loi maalien lisäksi useita maukkaita maalipaikkoja.

Maanantaina Lahti saa eteensä kovemman haasteen. Lahti pääsee lähtemään otteluun käytännössä parhaalla kokoonpanollaan. Lahden ajama pelitapa joutuu todelliseen testiin ja valmennusjohto saa ottelusta myös arvokasta tietoa mahdollisiin korjauksiin.

Islantilainen Knattspyrnudeild Keflavíkur lähestyy satavuotisjuhliaan. Viime kaudella islantilaisseura jäi juuri ylemmästä loppusarjasta ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Keflavík on kuitenkin useana vuotena päässyt europeleihin ja seurassa on kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä.

Keflavík on vahvistunut talven aikana. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Sami Kamel liittyi islantilaisseuraan helmikuussa. Myös australialaishyökkääjä Jordan Smylie saapui vahvistamaan islantilaisten hyökkäystä. Toppari Magnús Þór Magnússon on matkalla seuralegendaksi ja kookkaana puolustajana hän hallitsee ilmatilaa.

FC Lahti on kohdannut islantilaisen seuran europeleissä kaudella 2018. Lahden kotiottelu oli murheellinen, sillä islantilaisseura FH Hafnarfjörður takoi nopeaan tahtiin taululle 3-0-lukemat. Vierasottelussa Lahti onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Onnistuuko Lahti maanantaina kirkastamaan surullista saldoaan islantilaisseuroja vastaan?