AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 3.3.2023

"Ehdottomasti nälkäinen jengi tulee vastaan" - Inter ei aliarvioi FC Lahtea

"Ehdottomasti nälkäinen jengi tulee vastaan" - Inter ei aliarvioi FC Lahtea

Tommi Jyryn tähtäin on tiukasti Liigacupin välieräpaikassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter saa lauantaina Turku Energia Areenalla vieraakseen FC Lahden Liigacupin lohkovaiheen päätöskierroksella. Ottelun panoksena on käytännössä jatkopaikka Liigacupin välierävaiheeseen.

Inter johtaa lohkoaan, kun se on saalistanut neljästä pelistä kolmen voiton myötä yhdeksän pistettä. HJK on samalla pistemäärällä lohkokakkosena, mutta turkulaisten perässä hävittyään keskinäisen ottelun. Lahti väijyy lohkokolmosena kolmen pisteen päässä kärkikaksikosta. Muut joukkueista eivät ole enää iskuetäisyydellä jatkopaikan suhteen, joten mainituista kolmesta joukkueesta yksi jää rannalle ja kahden muun pelit jatkuvat välierissä.

Interin kannalta lauantain juoni on selvä. Voitolla joukkue voittaa lohkonsa, ja myös tasapelillä irtoaa jatkopaikka. Tasapelin jälkeen lohkovoitto on riippuvainen HJK:n tuloksesta Kotkassa. Mikäli Inter häviää, Lahti nousee tasoihin pisteissä ja kirisi Sinimustien ohi keskinäisen ottelun perusteella, jolloin katseet siirtyisivät jälleen lauantain toiseen otteluun. Lohkovoitolla Inter jatkaisi matkaansa Liigacupin välierissä kotona KuPS:aa vastaan, lohkokakkosena edessä olisi vierasottelu Oulussa.

Joukkueen kapteeni Tommi Jyry heitti omat kommenttinsa ennen lauantain vääntöä.

– Lähtökohta on selkeä. Kävimme joukkueen kanssa läpi, että lähdemme voittamaan ottelua. Silloin ollaan ainakin jatkossa, niin se on ainoa tavoite, Jyry toteaa.

Hän ei lähde aliarvioimaan tulevaa vastustajaa, vaikka viime kausi oli heille todella vaikea liigakarsintoja myöden.

– Vastassa on varmasti nälkäinen porukka, joka haluaa näyttää, että he eivät ole niin huonoja miltä viime kausi näytti. Ehdottomasti nälkäinen jengi tulee vastaan, keskikentän sähikäinen toistaa.

23-vuotiaan keskikenttäpelaajan mukaan alkanut kalenterivuosi on kaiken kaikkiaan sujunut hyvin, mutta korostaa työnteon merkitystä.

– Tulokset ovat olleet ihan positiivisia. Olemme ehdottomasti oikealla tiellä, mutta paljon edelleen hommia edessä.

– Henkilökohtaisesti on pääosin sujunut ihan hyvin, niin kuin joukkueellakin. Vielä on hommia edessä, mutta on tuntunut kivalta ja olen pysynyt kunnossa. Ihan nousujohteisesti on mennyt, Jyry summaa.

Viime ottelussa maaliverkkoa kertaalleen venyttänyt Jyry kertoo odotuksensa lauantain matsia kohden.

– Paljon maaleja. Olimme viime pelissä HJK:a vastaan ihan kliinisiä, niin siitä on hyvä jatkaa.

Liigacupin ottelu FC Inter - FC Lahti Turku Energia Areenalla lauantaina 4.3. kello 13.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia