AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 2.3.2023

Jack de Vries uudella innolla KTP:ssa - "Tunnen että joukkue todella haluaa ja tarvitsee minut"

Jack de Vries uudella innolla KTP:ssa - "Tunnen että joukkue todella haluaa ja tarvitsee minut"

Jack de Vries uskoo KTP:n menestysmahdollisuuksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Veneziasta täksi kaudeksi KTP:n riveihin lainalle tullut yhdysvaltalainen Jack de Vries on osoittanut teräviä otteita ensimmäisissä otteluissaan KTP:n paidassa.

Yhdysvalloissa syntyneen 20-vuotiaan de Vriesin äiti on amerikkalainen ja isä hollantilainen. Perhe muutti Belgiaan de Vriesin ollessa 3-vuotias ja taas seitsemän vuoden päästä takaisin Yhdysvaltoihin.

- Jalkapallo on Alankomaissa tärkein asia. Minulla ei oikein ollut isäni takia mahdollisuutta valita muuta, mutta olen rakastanut lajia lapsesta asti, de Vries kertoo nauraen Kymen Sanomien haastattelussa.

De Vries uskoo, että hänen isänsä hollantilaisuus näkyy hänen pelityylissään.

- Isäni ei ollut minulle ankara, mutta hän todella työnsi minua eteenpäin. Hollantilaiset ovat todella perustavanlaatuisia tekemään asioita tietyllä tavalla. Heitä opetetaan tekemään "oikeita" asioita "oikealla" tavalla. Tämä iskostui myös minuun nuorena.

USA:ssa de vries kävi läpi Philadephia Unionin akatemiajoukkueet ja oli MLS-debyyttinsä kynnyksellä saatuaan aivotärähdyksen harjoituksissa. Tästä seurasi pitkä piina ja luottamus seuraan katosi täysin. Lopulta avautui mahdollisuus lähteä lainalle Italiaan Venezia FC:n riveihin.

Venezia lainasi ensin de Vriesin kaudeksi ja teki lopulta siirrosta pysyvän.

- Seurojen välinen sopimus oli laina osto-optiolla. Minulle sanottiin, että jos pelaan hyvin niin siirrostani tehdään pysyvä, de Vries muistelee.

Venezian U19-joukkueessa tulosta alkoi tulla alun jälkeen ja italialaisseura lunasti de Vriesin pysyvästi. Tie edustusjoukkueeseen ei kuitenkaan ollut ainakaan vielä aukeamassa ja seura ehdotti kokemuksen hankkimista lainalla muualta.

De Vriesillä oli muitakin seuroja vaihtoehtona lainapestille. Urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kuitenkin vakuutti KTP:n olevan de Vriesille tähän hetkeen paras vaihtoehto.

- Tärkeintä oli päästä seuraan, jossa minulla olisi mahdollisuudet päästä antamaan parastani. Urheilutoimenjohtajan kiinnostus oli minulle iso asia. En ole urallani montaa kertaa saanut tuntea, että joukkue todella haluaa ja tarvitsee minut.

- Olen sanonut valmentajallemme, että mielestäni joukkueemme on tarpeeksi lahjakas haastamaan paikoista Eurooppaan. Tiedän sen kuulostavan kunnianhimoiselta, mutta hullumpiakin asioita on tapahtunut. Merkitsisi paljon tehdä jotain suurta täällä.

Lähde: Kymen Sanomat
Lisää uutisia