AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 12.2.2023

KTP:lle kolme vahvistusta - yksi suora sopimus ja kaksi lainapelaajaa Veneziasta

KTP:lle kolme vahvistusta - yksi suora sopimus ja kaksi lainapelaajaa Veneziasta

Kuva: Juha Tamminen

KTP:n joukkue täydentyy kolmella uudella pelaajalla. Yksi hyökkäyspäähän ja yksi keskikentälle siirtyvä pelaaja tulee lainasopimuksen turvin Venetsiasta ja lisäksi hyökkäys vahvistuu suoralla sopimuksella.

KTP:n kanssa yksivuotisen sopimuksen tehnyt Willis Furtado on 25-vuotias hyökkääjä, joka kuuluu Kap Verden maajoukkueeseen. Furtado on pelannut urallaan muun muassa Skotlannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla tehden 45 ottelussa 12 maalia ja Norjassa niin pääsarjaa kuin toiseksi korkeinta tasoa.

– Furtado on vahva jässikkä ja räjähtävä pelaaja. Hän pystyy haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa, osaa viimeistellä ja luoda maalipaikkoja. Katsotaan vielä tarkemmin, mihin pelipaikkaan hänet istutetaan, mutta hän on pelaaja, jolta selkeästi odotetaan paljon tehoja, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko sanoo.

Furtado keräsi toissa kaudella Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla tehoikseen 10 maalia ja 10 syöttöä. Viime kaudella pääsarjassa hän iski sarjanousija FK Jervin riveissä kaksi maalia.

Hyökkäyspää vahvistuu lainasopimuksella Venezia FC:stä siirtyvällä yhdysvaltalaispelaaja Jack de Vriesillä. Hän on tehnyt kuluvalla kaudella debyytin Italian Serie B:ssä pelaten kaikkiaan kolmessa ottelussa ja antaen yhden maalisyötön. 20-vuotias de Vries ennätti jo vuonna 2020 pelata kolmessa MLS-ottelussa Philadelphia Unionin riveissä.

– Pidän häntä Venetsian helmenä. Kysyin jo hänestä joulukuun vierailun aikana, mutta silloin ei ollut vielä mahdollista saada häntä Kotkaan. Sitten monien mutkien kautta saimme hänet hieman yllättäen riveihimme. De Vriesiltä on lupa odottaa paljon jo ensi kaudella. Alustavasti laina on kesäkuulle saakka, ja sen jälkeen käymme keskusteluja mahdollisuudesta pidentää lainaa, Ikävalko kertoo.

De Vries on tekninen ja nopea vasenjalkainen pelaaja. Ikävalko kehottaa pistämään nimen mieleen.

– Viime kaudella Primavera-tasolla hän teki tehoikseen 14 maalia ja 6 syöttöä. Serie B -matsejakin on jo 3 alla, joten Veikkausliigatason ei pitäisi olla ainakaan liian kova. Ikävalko sanoo.

Kolmas uusi pelaaja on Damiano Pecile, joka tulee niin ikään lainasopimuksella Venezia FC:stä, mutta sopimus on koko kauden mittainen. 20-vuotias kanadalaislähtöinen Pecile on pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja. Kuluvalla kaudella hän pelasi yhdessä Italian Cupin ottelussa Venezia FC:n edustusjoukkueessa. Viime kaudella Primaverassa hän viimeisteli yhdeksän maalia.

– Scouttaustemme kautta Pecilen pitäisi olla sitä profiilia keskikentällä mitä olemme etsineet. Saimme hänestä hyvät suositukset "Gabilta" (Gabriel Sandberg). Pecile on pallollisesti hyvä ja on tottunut eurooppalaiseen jalkapalloon. Häneltä on lupa odottaa niin ikään tehoja ja hän tykkää mennä eteenpäin pallon kanssa. Hän sopii hyvin teemaamme, sillä haluamme saada tehoja myös keskikentältä, Ikävalko sanoo.

Ikävalko on erittäin tyytyväinen siihen, miten yhteistyö Venezia FC:n kanssa on lähtenyt liikkeelle.

– Sandbergin kautta olemme saaneet jo hieman maistiaisia siitä, minkä tason pelaajia sieltä on meille saatavissa. Rauhoitamme nyt tilanteen pelaajien osalta ja Liigacupin jälkeen katsomme tarvitseeko joukkuetta täydentää. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä iso ja laadukas rinki. Joukkueessa on riittävästi monipuolisuutta, kokemusta ja potentiaalisia läpimurtopelaajia. Nyt pitää antaa työrauha valmennukselle, jotta pääsevät kehittämään peliämme ja että olemme valmiita huhtikuussa, kun kausi alkaa, Ikävalko kommentoi.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia