AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2023

Ilves janoaa voittoa - "Olemme halutussa tahdissa ja aikataulussa"

Ilves janoaa voittoa - "Olemme halutussa tahdissa ja aikataulussa"

Keltapaidat jatkavat Liigacupia Vaasassa. (Kuva: Jussi Rämä)

Liigacupin neljännellä kierroksella Ilves matkaa lauantaina Vaasaan, josta joukkueelle kelpaa ainoastaan voitto.

Viime viikolla upea 3–0 voitto KuPS:sta osoitti todeksi sen, mistä sekä Ilveksen valmennus ja pelaajat kertoivat ennen ottelua. On vain ajan kysymys, milloin maaleja alkaa syntymään. Nyt joukkue haluaa Vaasassa jatkaa siitä, mihin Pirkkahallissa jäätiin.

Liigacupin B-lohko on erittäin tasainen, kaikki kuusi joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä. Ilves ja VPS ovat tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä, pisteen päässä AC Oulusta ja kaksi kärjessä olevasta FC Hakasta. Näin ollen voitto ja siitä saatavat kolme pistettä olisivat kullanarvoisia jatkoonpääsyn kannalta.

Ilveksen maalihanat aukesivat ryminällä KuPS-ottelussa, maaleista kaksi ensimmäistä laukoi Djair Parfitt-Williams ja viimeisen nytkin mukana oleva testihyökkääjä Sabit James. Myös oman pään puhtaana pysyminen tiiviin puolustuksen ja Otso Virtasen loistavien torjuntojen ansiosta lämmitti valmennuksen mieltä.

Vaasaan joukkue lähtee itseluottamusta puhkuen ja yhä omaa pelaamistaan pala palalta parantaen, kuten valmentaja Joni Lehtonen totesi harjoituksissa.

– Niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet, näkyy yhä enemmän ja enemmän pelissä. Joka pelissä mennään jollain pala palata eteenpäin, ja siinä mielessä olemme halutussa tahdissa ja aikataulussa, Lehtonen toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Vaasasta Ilves lähtee hakemaan voittoa. Työkalut siihen ovat tiedossa ja pelaajat sisäistävät pelitapaa yhä paremmin.

– Kolmea pistettä lähdetään hakemaan, ainahan se toki on tavoitteena, kun pelaamaan lähdetään. Vepsu on aika selkeä joukkue, he toteuttavat omaa tapaansa pelata kurinalaisesti. Tiedämme mitä vastaan on tulossa ja olemme harjoitelleet sen mukaan. Pelaajat ottavat tällä hetkellä kiitettävästi koppia siitä, mitä asioita me koitamme ajaa pelitavallisesti sisään. Uskon, että hyvä tulos Vaasasta saadaan.

Terveystilanne joukkueessa on hyvä, isoilta loukkaantumisilta on säästytty.

– Hyvä tilanne sen suhteen. Liikumme sellaisessa normaalitilassa, missä aina on jollain joku pieni kolhu tai muutoin kipeänä, mutta ei mitään isompaa.

Tällä viikolla ei joukkueen mukana ole muita testipelaajia kuin James.

– Jamesilta ihan positiivinen esitys KuPS:ia vastaan, kyllä olimme tyytyväisiä. Hän tuo hiukan erilaista lähestymiskulmaa meidän hyökkäyspelaamiseemme. On selkeästi hyvät nopeusominaisuudet omaava pelaaja. Katsotaan vielä tämä Vepsu-peli ja sen jälkeen tehdään päätöksiä jatkosta.


Liigacupin ottelu VPS - Ilves Fennia Areenalla lauantaina 18.2. kello 17.45. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia