AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2023

"Kun tuomari viheltää pilliin, niin kilpailu alkaa" - Inter tulos mielessä Hongan vieraaksi

"Kun tuomari viheltää pilliin, niin kilpailu alkaa" - Inter tulos mielessä Hongan vieraaksi

Petteri Forsell odottaa askelta parempaan lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacupin lohkovaihe jatkuu lauantaina FC Interin osalta Espoossa, kun joukkue matkaa FC Hongan vieraaksi.

Inter aloitti viime viikolla turneen voitokkaasti, kun Turku Energia Areenalla IFK Mariehamn kaatui maalilla. Isäntäjoukkue Honka puolestaan on pelannut jo kolme lohkovaiheen ottelua, joista tuloksina on voitto FC Lahdesta sekä tasapelit IFK Mariehamnin ja KTP:n kanssa. Keltamustien maaliero näyttää lukemaa 3-1, kun Jonathan Muzinga on osunut kahdesti ja Lucas Kaufmann kertaalleen.

Interin Petteri Forsell myöntää, että aivan silmät punaisina ei ole tullut scoutattua tulevaa vastustajaa videolta ainakaan perjantaihin mennessä.

– Sen tiedän, että Duarte Tammilehto on lopettanut, Forsell summasi napakasti.

Liigacupin lohkovaiheessa todennäköisesti kaikilla joukkueilla pääpaino on oman pelitavan ja ottelutuntuman kehittämisessä. Forsellin mukaan prosessi on ainakin Sinimustilla nitkahtanut käyntiin mukavasti.

– Ehkä haluaisin nyt nähdä pientä kehitystä pallonhallinnassa, että siihen tulisi joku pitempi ajanjakso. Taisteluilme oli avausottelussa hyvä, menimme kovaa eteenpäin ja oli hyvä vauhti. Se oli hyvä asia, että saimme tuollaisella vähän huonommallakin pelillä voiton. Pallon kanssa työskentelyyn meidän pitää keskittyä paremmin, kymppipaita aprikoi seuraavaa kehitysaskelta.

Vaikka Liigacup tulee vielä arvostuksessa Veikkausliigaa ja Suomen Cupia perässä, niin saa se konkaripelaajankin aistit hereille.

– Kun tuomari viheltää pilliin, niin kilpailu alkaa. Ei sitä halua hävitä yhtään tilannetta, tai yhtään peliä varsinkaan. Kaikki sitä haluaa aina voittaa, kun on kilpaurheilijaksi aikanaan alkanut. Kyllä niihin syttyy ihan niin kuin muihinkin peleihin, Forsell toteaa.

Liigacupin ottelu FC Honka - FC Inter Esport Arenalla lauantaina 11.2. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia