AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 9.2.2023

Patrick Loa Loan ura jatkuu PEPO:ssa - "Kiinnostava projekti"

Patrick Loa Loan ura jatkuu PEPO:ssa - "Kiinnostava projekti"

Patrick Loa Loa edusti kaksi edelliskautta ilvestä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kamerunilainen Patrick Loa Loa on Kakkosen PEPOn uusin vahvistus. Vuonna 1999 syntyneellä hyökkääjällä on kokemusta myös Veikkausliigasta jossa hän on edustanut Ilvestä kahden edelliskauden ajan.

Loa Loalle kertyi Ilves-paidassa 38 esiintymistä joissa syntyi kaksi maalia. Mies toteaa olevansa tyytyväinen siihen kuinka asiat ovat Suomessa menneet.

– Olen ollut kohta kaksi vuotta Suomessa, tunnen Veikkausliigan hyvin. Urheilullisessa mielessä kaikki on sujunut hyvin ja tunnen sopeutuneeni tänne, joukkuetoverit ja kaikki muut ovat kohdelleet minua hyvin.

Ennen saapumistaan Suomeen, Loa Loa edusti US Ben Guerdanea Tunisian kovatasoisessa pääsarjassa neljän kauden ajan. Patrick on ollut myös Kamerunin U20- ja U23-maajoukkueiden mukana. Nyt, kahden Ilveksessä vietetyn kauden jälkeen Loa Loa toteaa olevansa innoissaan uudesta haasteesta.

– Valitsin PEPOn, sillä seurajohdon esittelemä projekti oli erittäin kiinnostava, vaikka joukkue putosikin sarjatasoa alemmas. Ennen päätöksen tekemistä juttelin myös vanhan joukkuekaverini kanssa ja hän sanoi hyviä asioita PEPOsta. Neuvottelimme seuran kanssa päivien ajan, kävin myös päävalmentajan kanssa puhelinkeskustelun ja hän kertoi ajatuksistaan jalkapallosta. Lopulta päätös tulla Lappeenrantaan oli luonteva.

23-vuotias kamerunilainen kuvailee itseään monipuoliseksi hyökkääjäksi joka pystyy pelaamaan usealla eri paikalla.

– Olen nopea pelaaja, hyvä kaksinkamppailutilanteissa. Voin pelata usealla eri paikalla, oli se sitten ysipaikalla, laidalla tai kakkoskärkenä. Tulen tuomaan paljon syvyyttä joukkueeseen.

Myös PEPO:n päävalmentaja Teemu Tavikainen on iloinen uudesta hankinnasta.

– Todella hienoa saada Loa Loa Lappeenrantaan! Hänestä saamme erinomaisen ja monikäyttöisen pelaajan ylimpään linjaamme. Hän on hyvin motivoitunut ja nälkäinen palatessaan Suomeen ja haluaa näyttää. Se lupaa meille hyvää, sillä jo liigassa pelatessaan hän on osoittanut olevansa laatupelaaja kaikilla mittareilla.

Lisää uutisia