AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 3.6.2021

Ilveksen Patrick Loa Loa uskoo vain parantavansa - "Vielä kun löydän paremmin yhteispelin muiden kanssa"

Ilveksen Patrick Loa Loa uskoo vain parantavansa - "Vielä kun löydän paremmin yhteispelin muiden kanssa"

Patrick Loa Loalla on kovat odotukset kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kanssa keväällä sopimuksen solminut kamerunilaishyökkääjä Patrick Loa Loa uskoo vakaasti sekä itsensä että Ilveksen vain parantavan kauden edetessä.

Tänään torstaina 22-vuotispäiväänsä viettävä Loa Loa on Ilveksessä ensimmäisessä seurassaan Euroopassa. Takana on kuitenkin neljä kautta Tunisiassa ennen siirtymistä Tampereelle.

Kun Loa Loalle aukeni mahdollisuus saapua Suomeen ja Ilvekseen, hänen ei tarvinnut aivan tuntemattomaan hypätä.

– Suomeen oli hienoa tulla. Kyselin hiukan ystävältäni Marius Noubissilta, joka pelasi myös Ilveksessä. Hän kehui Suomea, Tamperetta sekä Ilvestä. Siksi tänne oli helppo lähteä. Jouduin ensin kaksi viikkoa olemaan karanteenissa hotellissa, mutta kun saavuin ensimmäisiin harjoituksiin, kaikki ottivat minut loistavasti vastaan. Aivan kun olisin ollut heidän kanssaan jo kauemmin, hyökkääjä sanoo.

Ilveksessä Loa Loa viihtyy loistavasti ja hän uskoo nuoren ja taitavan joukkueen pääsevänkin vielä pitkälle.

– Täällä Suomessa on hiukan sama juttu kuin Tunisiassa, varsinkin meillä Ilveksessä. Paljon nuoria ja todella taitavia pelaajia. Valmennus on loistavaa ja ymmärtää sen, että nuorella joukkueella kestää hetken kauemmin päästä loistaviin tuloksiin. Mutta me olemme hyvällä tiellä, tämä joukkue tulee vielä saavuttamaan jotain suurta.

- Meillä on aivan loistava henki joukkueessa. Vaikka harjoittelemme paljon ja kovaa sekä kamppailemme peliajasta keskenämme, olemme erittäin hyviä ystäviä ja pystymme pitämään hauskaa keskenämme.

Loa Loan maalitili Veikkausliigassa ei ole vielä auennut, mutta yhden syöttöpisteen hän on ehtinyt saalistaa. Hän tietää pystyvänsä tekemään täälläkin tulosta, kunhan yhteispeli vielä hioutuu kuntoon.

– Tämä on ensimmäinen vuoteni Euroopassa, joten hetken kestää totutella erilaisempaan jalkapalloon. Tiedän olevani hyvä tekniikaltani, viimeistely ja harhautukset sujuvat loistavasti. Vielä kun löydän paremmin yhteispelin muiden kanssa, niin uskon tulostakin syntyvän.

Tulevaisuuttaan Patrick ei ole vielä kovinkaan paljon miettinyt. Jalkapallo on hänelle nyt tärkeintä ja sen parissa hän uskoo toimivansa aina. Tällä hetkellä nuoren miehen mielessä on ainoastaan Ilves.

– Tällä hetkellä pelaan Ilvekselle ja vain Ilvekselle. Haluan kirjoittaa historiaa tämän joukkueen kanssa. Mitä tapahtuu Ilveksen jälkeen, se jää nähtäväksi. En ajattele sitä nyt lainkaan, sillä nyt minulle on vain Ilves.

Lisää uutisia