AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.05 // 4.2.2023

SJK jälleen niskan päällä Pohjanmaan derbyssä - "Me todella ansaitsimme voiton tänään"

SJK jälleen niskan päällä Pohjanmaan derbyssä - "Me todella ansaitsimme voiton tänään"

Matej Hradecky avasi maalihanat lauantaina. (Kuva: SJK)

Loppuunmyyty Wallsport Areena sai todistaa SJK:n yhdeksättä voittoa putkeen VPS:sta, kun Liigacupin ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin.

SJK on voittanut naapuriseuran nyt yhdeksässä viime ottelussa joka kerta, ja edellinen tappio on tammikuulla 2019 pelatusta harjoitusottelusta. Tämän päivän kohtaamisessa ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta pallollisesti SJK oli hieman parempi. Toisella jaksolla SJK oli vielä pykälää parempi johtaen ottelua jo 3-1 luvuin. Vaikka VPS onnistuikin lopussa vielä kaventamaan lukemat ottelun lisäajalla, ei SJK:lla ollut mitään hätää ottelussa.

Matej Hradeckylla oli avausmaalinsa lisäksi ainakin pari puskupaikkaa, joista olisi voinut tulla lisäosumia. Toisesta näistä SJK Akatemian Terry Yegbe pääsi tekemään debyyttimaalinsa edustusjoukkueen paidassa, kun pallo tuli yläriman kautta hänelle. Maali jäi myös ottelun voitto-osumaksi. Nuoret Otto Kemppainen ja Kingsley Ofori olivat myös erittäin hyvällä pelipäällä ja Samson Ebuka iski Kerhon 2-1 osuman.

– Olen tyytyväinen. Olen tyytyväinen peliin ja luonnollisesti myös lopputulokseen. Erityisesti näissä derbyissä voitolla on merkitystä. Puhuimme tästä etukäteen, ja lopulta saimme voiton jopa helpommin kuin ajattelimme. Me todella ansaitsimme voiton tänään, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Gómezin mukaan pelillisesti SJK otti useita pieniä askeleita oikeaan suuntaan.

– Puhuimme eilen joukkueen kanssa, että meidän tulee edistyä pelissämme ja edistyä jatkuvasti, sillä se on erittäin tärkeää juuri tässä vaiheessa kautta. Ja tämä oli edistystä.

– Olimme hieman parempia joka asiassa mitä olemme olleet aiemmissa peleissä. Ja kun ottaa huomioon sen työmäärän sekä harjoittelun määrän, mitä olemme viime viikkoina tehneet, olemme nyt erittäin hyvällä tiellä. Ja olen myös erittäin tyytyväinen pelaajien puolesta, että se kova työ mitä he ovat viime aikoina tehneet, antaa heille nyt mahdollisuuden nauttia työn hedelmistä kentällä. Se on massiivinen juttu. Pelissä oli myös mahtava kannustus. Kannattajamme olivat todella äänekkäitä, ja heillä oli taatusti hauskaa. Ainakin toivon, että he nauttivat tästä päivästä yhtä paljon kuin me, kiittelee Gómez loppuunmyytyä Wallsport Areenaa.

SJK:n tilanne näyttää päävalmentajan mukaan kaikkineen tällä hetkellä hyvältä.

– Tällä viikolla olimme myös kiinnittäneet paljon huomiota erikoistilanteisiin, ja se näkyi. Matej olisi voinut maalinsa lisäksi tehdä jopa kolme tänään niistä. Olimme viikolla puhuneet näistä paljon, ja se näkyi pelissä, sillä olimme mielestäni todella vaarallisia erikoistilanteissa. Olisimme voineet tehdä niistä muutaman maalin lisää.

– Olen siis erittäin tyytyväinen peliin, mutta meillä pitää olla fokus treeneissä ja treenaamisessa, sekä jatkaa edistymistä. Jos pystymme siihen, niin meillä on taatusti nautittava kausi edessämme, Gómez päätti.

Lisää uutisia