AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2023

SJK hakee lauantaina pisteitä ja askelta eteenpäin - "Haluamme saada lisäksi voittavan asenteen"

SJK hakee lauantaina pisteitä ja askelta eteenpäin - "Haluamme saada lisäksi voittavan asenteen"

kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby pelataan lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja VPS kohtaavat Liigacupin ottelussa lauantaina. Molemmille pohjalaisjoukkueille lauantain ottelu on toinen Liigacupissa.

SJK aloitti pelit katkeralla 0-1 tappiolla hyvän esityksen jälkeen KuPS:aa vastaan. VPS puolestaan otti avausottelussa voiton Hakasta 2-1-lukemin. Ottelusta on varmasti tulossa kiihkeä kamppailu pisteistä, talvikauden Pohjanmaan herruuden lisäksi.

– Meillä on erittäin innostunut ja odottava tunnelma joukkueessa. Ja kaikki ovat tehneet valtavan määrän jo töitä viime viikkoina. Tämä on myös toinen viikoista, jolloin meillä on kova intensiteetti treeneissä, ja paljon kuormitusta. Joukkueet voi aina olla näissä peleissä vähän erilaisessa vaiheessa. Mutta joka tapauksessa, pelit tulevat kun ne tulee, pohtii SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Pohjanmaan herruuden ja Liigacupin pisteiden lisäksi SJK hakee askelta eteenpäin omassa pelaamisessaan.

– Toivomme ottavamme myös pelillisesti jälleen askeleen eteenpäin. Otteemme ovat olleet jo tähän asti hyviä, mutta haluamme saada lisäksi voittavan asenteen. Haluamme voittaa. Ja jos emme voita, niin ainakin haluamme, että muiden joukkueiden pitää tehdä valtavasti töitä sen eteen, että he voisivat ottaa jotain meiltä. Se on asenne mitä haluamme.

– Takana on jälleen hyvä harjoitusviikko muutenkin. Se työmäärä, mitä kaikki ovat tehneet ja asenne, on ollut erinomaista. Tällä hetkellä flunssaa hieman kiertää, mutta saamme kyllä hyvän ja vahvan ryhmän lauantain otteluun, vakuuttaa Gómez.

Varmuudella SJK:lta on pelistä pois vielä puolustaja Ville Tikkanen, joka kuitenkin on saanut jo aloittaa kevyen harjoittelun, ja paluu kentille lähestyy. Tikkanen loukkasi itseään aiemmin pelatussa KPV-harjoitusottelussa. Flunssa kiertää pelaajistoa myös, ja aina kun joku palaa mukaan, toinen saattaa jäädä pois. Liigacupin avauksesta KuPS:a vastaan puuttui flunssan tai siitä toipumisen vuoksi vielä Tuomas Kaukua, Markus Uusitalo ja Pyry Hannola sekä Kingsley Ofori olivat mukana hieman puolikuntoisena. Nyt Kaukua ja kumppanit ovat taas mukana harjoituksissa.

SJK myös harjoittelee tällä hetkellä fyysisesti erittäin kovaa, joten osalla pelaajista kuormitukset kasvavat ja lepoa voi tarvita hieman normaalia pelikautta enemmän. Tulevana viikonloppuna ei kuitenkaan SJK Akatemialla ole omaa peliä, ja SJK pystyy nostamaan harjoitusrinkiin mukaan useampia lupaavia akatemiapelaajia.

Liigacupin ottelu SJK - VPS Wallsport Areenalla lauantaina 4.2. kello 14.45. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia