AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2023

"HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel" - Maksim Stjopin kokee kehittyneensä Tanskassa paljon

"HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel" - Maksim Stjopin kokee kehittyneensä Tanskassa paljon

HJK:n riveihin lainasopimuksella siirtyvä Maksim Stjopin tuo mielenkiintoisen lisän edessä olevalle Veikkausliigakaudelle.

Tanskan U19-liigassa parin viime vuoden aikana Stjopin takoi 19 ja syötti 11 maalia sekä treenasi runsaan vuoden ajan Nordsjællandin edustusjoukkueen mukana. Viime lokakuussa hän kirjautti edustusjoukkuedebyytin Tanskan Cupissa, mutta Superligassa tutuksi tuli vasta vaihtopenkki pariin otteeseen.

– Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä. Nordsjællandissa on 10 hyökkääjää, joten siellä kokoonpanoon murtautuminen olisi ollut erittäin hankalaa. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta koen, että HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel, Stjopin kertoo.

Stjopin iski itsensä kerrasta suomalaisen futisväen tietoisuuteen Ilves-paidassa marraskuussa 2020. Tuolloin 17-vuotias "Maksi" oli Honkaa vastaan ensimmäistä kertaa Veikkausliiga-miehistön avauksessa ja takoi jo ennen taukovihellystä kaksi komeaa maalia.

Varsin pian ensimmäisten Veikkausliigamaaliensa jälkeen Stjopin teki vuoteen 2025 ulottuvan sopimuksen Nordsjællandiin.

– Siirto oli erittäin iso steppi. Tanskassa peli on todella fyysistä ja taktista, ja juoksuvoimaa vaaditaan paljon. Ja toisaalta hyppy U19-joukkueen ja edustusjoukkueen treenien välillä oli myös todella iso. Kun tulin U19-maaotteluihin viime vuonna, huomasin itsekin, että olen kehittynyt Tanskassa valtavasti, Stjopin kuvailee.

Lisää uutisia