AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 14.2.2021

Tanskaan siirtynyt Maksim Stjopin: "Ilves oli minulle tosi hyvä seura"

Tanskaan siirtynyt Maksim Stjopin: "Ilves oli minulle tosi hyvä seura"

Maksim Stjopin kiittelee Ilvestä vuolaasti.

Ilves-kasvateista Maksim Stjopin on viimeisimpiä ulkomaille siirtyneitä, kun siirto Tanskaan sinetöityi tammikuussa.

FC Nordsjaellandin uusin suomalaishankinta Stjopin nousi Veikkausliigan ystävien tietoisuuteen viime syksynä, kun hän viimeisteli kaksi maalia FC Honkaa vastaan. 14-vuotiaasta asti Ilvestä edustanut hyökkääjä pelasi viime vuonna ensimmäiset viralliset miesten ottelunsa – Veikkausliigassa minuutteja kertyi kolmessa ja Kakkosessa 13 ottelussa.

Reilun viikon päästä Tanskaan muuttava Stjopin kertoo, että FC Nordsjaellandissa veti puoleensa juuri se, että nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta edustusjoukkueessa. Sama ilmiö on näkynyt Ilveksessä, jota Stjopin kiittelee viime vuosista.

– Ilves oli minulle tosi hyvä seura. Siellä uskotaan nuoriin pelaajiin, ja siitä tulee hyvä fiilis – sinua todella halutaan kehittää kohti huippua, Stjopin kertoo.

– Kehityin tosi paljon edarin mukana ja itseluottamukseni nousi korkealle. Etenkin maaleista Honkaa vastaan tuli tosi hyvä fiilis, ja sen jälkeen on mennyt tosi hyvin. Uskon, että olisin noussut avaukseen, jos kausi olisi jatkunut.

FC Nordsjaellandissa pelaa suomalaispelaajia jo melkoinen tukku. Entuudestaan seuran värejä kantavat Oliver Antman, Tony Miettinen ja Leo Walta. Lisää Nordsjaellandin suomalaispelaajien mietteitä Palloliiton verkkosivujen artikkelissa, johon pääsee alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia