AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2023

"Kaiken kaikkiaan peli oli onnistunut" - Inter kukisti SalPan 2-1

"Kaiken kaikkiaan peli oli onnistunut" - Inter kukisti SalPan 2-1

Matias Tamminen teki esityön Interin kumpaankin maaliin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla alkavaa Liigacupia. Lauantaina Turku Energia Areenalle vieraaksi saapunut Salon Palloilijat kaatui lopulta lukemin 2 – 1.

Harjoitusottelun ensimmäinen puolisko päättyi maaleitta, vaikka Inter loi useammankin maalipaikan ennen taukovihellystä. Pallo kävi SalPan verkossa kertaalleen Otto Lehtisalon toimesta, mutta ottelun lukemat eivät muuttuneet paitsion vuoksi.

Toinen puolisko lähti käyntiin vauhdikkaammin, ja Inter sai ensimmäisen maalinsa 56. peliminuutilla, kun Matias Tammisen keskityksestä Tommi Jyry ohjasi pallon Arlind Sejdiun ulottuville, joka laukoi pallon verkkoon. SalPa pääsi tämän jälkeen tasoittamaan pelin vapaapotkusta 72. peliminuutilla. Hyvästä potkustaan tunnettu Joonas Meura asettui pallon taakse ja laukoi pallon lujaa Riikosen hanskojen ohi. Tasatilanteesta päästiin jo kolmen minuutin päästä takaisin kiinni johtoasemaan, kun jälleen Matias Tamminen antoi loistosyötön boksiin, tällä kertaa Darren Smithille, joka ohjasi pallon maaliin ja viimeisteli taululle lukemat 2-1.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo joukkueen otteen parantuneen ensimmäisen puoliskon loppua kohti ja joukkueen aloittaneen toisen puoliskon hyvin.

– Ensimmäinen jakso lähti vähän hermostuneesti liikkeelle, meille tuli paljon helppoja pallon menetyksiä ja harhasyöttöjä. Peli oli vähän rikkonaista alkuun, mutta jakson edetessä parannettiin otteitamme. Prässipelin paranemisen myötä alettiin voittamaan kaksinkamppailuja ja saatiin kakkospalloja enemmän omille. Näin saatiin peli kääntymään SalPan päähän. Meillä oli paljon "pienestä kiinni" -tilanteita, paremmalla laadulla, tai jopa vähän paremmalla tuurilla olisi voinut tulla maaleja jo ensimmäisen jakson loppuun, "Jallu" summaa ensimmäistä puoliaikaa.

– Toinen jakso alkoi meiltä selkeästi paremmin. Muutimme hieman rakenteluvaihetta ja luotiin tietynlaista ylivoimaa. Varsinkin oikean laidan yhteispeli toimi oikein hyvin. Arcieron ja Tammisen kautta saatiin laatupalloja boksiin, ja sieltä ne meidän maalit tulivatkin.

Jallu kertoo, että SalPan tasoitusmaali tuli kuin käsikirjoituksen mukaan.

– Kun erikoistilannemies Meura astui pallon taakse, tiesin heti, että peli on 1-1. Hieno maali ei tullut yllätyksenä, olen nähnyt häneltä ennenkin samanlaisia. Tasoituksen jälkeen saimme nostettua peliä ylös, ja saatiin tarvittava maali. Toinen jakso oli hyvä, mutta muutamia pehmeästi puolustettuja kaksinkamppailutilanteita ja omia harhasyöttöjä tuli, joista avautui vastustajalle tilanteita vastaiskuihin, päävalmentaja avaa.

– Kaiken kaikkiaan peli oli onnistunut, saatiin laajalla rintamalla edelleen peliaikaa pelaajille, ja meillä paljon oli onnistujia kentällä.

Lisää uutisia