AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 28.1.2023

Hakalla haastavat lähtökohdat VPS-peliin

Hakalla haastavat lähtökohdat VPS-peliin

Teemu Tainion Haka vierailee Vaasassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka aloittaa vuoden 2023 kilpailulliset pelit lauantaina Vaasan Palloseuran vieraana, kun joukkueet iskevät yhteen Liigacupin avauksessa Vaasan Fennia Areenalla.

Koskilaisten päävalmentaja Teemu Tainion mukaan joukkueen viime viikot ovat olleet rikkonaisia, eikä valmistautuminen ole edennyt toivotulla tavalla.

– Meiltä on puuttunut paljon pelaajia viimeisten viikkojen aikana eri syistä johtuen ja se on haitannut meidän valmistautumista. Ollaan sen johdosta vielä vaiheessa tällä hetkellä, Tainio toteaa Hakan verkkosivuilla.

Lauantain kohtaamisesta sivussa ovat Atte Sihvonen, Vigori Gbe ja Stavros Zarokostas. Lisäksi Aatu Hakala on ollut paljon poissa armeijasta johtuen viime viikkoina, mutta on mukana lauantaina. Hakalan tilanne vapaiden suhteen tulee kuitenkin helpottamaan jo hyvinkin pian.

Jos Hakan tilanne on tällä hetkellä hivenen haastava, niin kotijoukkue VPS:n Tainio näkee olevan paremmassa asemassa.

– Heillä on hyvin pysynyt nippu kasassa ja varmasti aika samalla sapluunalla menevät, kuin viime vuonna, joten uskon uskon heidän olevan hyvällä mallilla.

VPS vieraili Tampereella viime lauantaina ja tuliaisina oli 1-2 -voitto.

– Se mitä Ilves -pelinkin perusteella voin heitä arvioida, niin varmasti tulevat olemaan kova vastus meille.

Vaikka lähtökohdat lauantaille eivät ole parhaat mahdolliset, niin luonteelleen ominaisesti valmentaja ei anna sen vaikuttaa tekemiseen ja asennoitumisessa otteluun.

– Vaikeista lähtökohdista lähdetään, mutta silti taistelemaan pisteistä tosissaan!

– Ja pitää myös muistaa, että vaikka lauantaina on edessä kilpailukauden avaus, niin meidän tähtäin on kuitenkin Veikkausliigassa.

Hakan paidassa nähdään lauantaina ainoastaan yksi testimies, Fallou Ndiaye. Lisäksi joukkuetta on täydennetty yhdellä Akatemia -pelaajalla, Tuukka Törmällä.

Liigacupin ottelu VPS - FC Haka Fennia Arenalla lauantaina 28.1. kello 17.45. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia