AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 14.1.2023

FC Haka julkaisi seuran jättävät – Salomo Ojalalle jäi Hakasta lämpimät muistot

FC Haka julkaisi seuran jättävät – Salomo Ojalalle jäi Hakasta lämpimät muistot

Salomo Ojala oli isossa roolissa nostamassa Hakaa Veikkausliigaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka viime kauden joukkueesta yhteensä 11 pelaajaa jättää seuran. Valkeakoskelaisseuraa vahvasti Veikkausliigaan nostamassa olleelle Salomo Ojalalle jäi hyvät muistot mustavalkoisista.

Usein tulevan kauden joukkueen rakennuksen päähuomio kiinnittyy uusiin pelaajasopimuksiin, mutta on syytä muistaa myös joukkueen jättäviä pelaajia. Menestyksekkään kauden 2022 jälkeen joukkueen jättää kaikkiaan yksitoista pelaajaa.

Tulevalla kaudella Tehtaan kentällä, ainakaan valkoisessa paidassa, ei enää nähdä Salomo Ojalaa, Luiyi de Lucasia, Lee Erwinia, Seth Saarista, Mika Hilanderia, Elias Collinia, Donaldo Ackaa, Topias Listoa, Kalle Kohosta, eikä lainapelaajia Elias Mastokangasta, sekä Jude Arthuria.

Osa pelaajista on jo tehnyt sopimuksen uuden seuran kanssa, mutta osalla suunnitelmat ovat vielä avoinna. Yksi näistä pelaajista on FC Hakaa viiden kauden ajan edustanut Salomo Ojala, jonka osalta seura on avoinna, mutta muutoin tavoite tulevaisuudelle on selvä.

– Ehdottomasti jatkan pelaamista kyllä. Minullahan on vielä pitkä ura edessä, Ojala toteaa Hakan sivuilla.

Ojala muistetaan Valkeakoskella etenkin nousukauden 2019 Ykkösen maalikuninkaana, mutta voittihan mies Hakan sisäisen maalipörssin myös ensimmäisellä Veikkausliigakaudella 2020.

Hyökkääjän puheesta selvästi aistii, että eron hetki on haikea, sillä Valkeakoskelle liittyy paljon muistoja ja vuodet ovat antaneet miehelle todella paljon.

– Lämmöllä muistelen aikaani siellä, vaikka kaksi viimeistä kautta eivät pelillisesti välttämättä olleet sitä, mitä toivoi. Mutta jalkapallo on sellaista, että pelaajat menee ja pelaajat tulee. Mutta ehdottomasti erittäin hyvät muistot jää!

– Olen todella paljon kasvanut Haka-vuosina. Olen mielestäni tosi paljon kehittynyt pelaajana ja saanut valmentajilta tosi paljon vinkkejä omaan tekemiseen, mistä voi ammentaa edelleen tulevaisuuteen. Olen kehittynyt Hakassa sellaiseksi pelaajaksi, kuin nyt olen.

– Haluan kiittää näistä vuosista kaikkia, jotka ovat olleet joukkueen mukana ja joukkuetta tukemassa sekä minua tukemassa. Kiitos myös Haka-fanit ja Haka-yhteisö! On ollut kyllä hienoa aikaa elämässäni ja tulen muistelemaan lämmöllä vielä jatkossakin. Toivottavasti törmäillään vielä joskus, Ojala toivoo ja lupaa poiketa Tehtiksellä jatkossakin.

Lisää uutisia