AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 6.1.2023

Agon Sadiku suurennuslasin alla Huuhkajissa - "Jos menee hyvin, on iso mahdollisuus että lähden Hongasta"

Agon Sadiku suurennuslasin alla Huuhkajissa - "Jos menee hyvin, on iso mahdollisuus että lähden Hongasta"

Agon Sadikulla on näytön paikka Huuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi mielenkiintoisista nimistä torstaina alkaneella Huuhkajien leirillä on vahvan läpimurron FC Hongan riveissä päättyneellä kaudella tehnyt Agon Sadiku.

Sadiku pääsi mukaan Huuhkajiin oikeastaan puolivahingossa, sillä hän ehti edustaa jo Kosovoa A-maajoukkuetasolla, mutta rekisteröintiä ei Kosovossa hoidettu asianmukaisesti ja ovi edustamaan Suomen pysyi avoinna. Tapahtunut sopi lopulta Sadikulle hyvin.

- Ne mokasi sen. Enkä muutenkaan hirveästi tykännyt olla siellä, ajatellen sitä, minkälainen se maajoukkue oli. Se oli vähän erilaista kuin mihin olen tottunut. En tykännyt hirveästi olla siellä, joten päätin sitten edustaa Suomea, Sadiku sanoo Hämeen Sanomien haastattelussa.

Sadikulla on edessä isojen mahdollisuuksien vuosi. Paljon on tulevan vuoden osalta kiinni ensinnäkin siitä, miten hyvin Sadiku onnistuu Huuhkajien torstaina alkaneella talvileirillä.

- Mitä minulle on nyt sanottu, niin se riippuu todellakin siitä, että miten pelaan Portugalissa. Jos minulla menee tosi hyvin, ja jos saan mahdollisuuksia Riveltä ja menee niilläkin kerroilla tosi hyvin, niin uskoisin, että olen enemmän A-maajoukkueen kanssa. Että olen pelaava pelaaja, Sadiku avaa.

- Jos menee niin kuin ihan normaalisti, niin mitä minulle on sanottu, niin U21:ssä olisin se avainpelaaja, mutta menisin samalla A-maajoukkueen tapahtumiin. Tärkeintä olisi minulle, että saisin pelata.

Samalla ainakin jo toteutui kaavailtu reitti lapsuuden alueleireiltä U19- ja U21-maajoukkueiden kautta A-maajoukkuepelaajaksi.

- Muistan, mitä Teemu Eskola aina sanoi meille, että te olette täällä, koska teillä on potentiaalia päästä A-maajoukkueeseen.

Sadiku palasi tällä viikolla taas harjoituskentälle nykyisen seuransa Hongan kanssa, mutta kansainvälisen siirtoikkunan avauduttua voi talvi poikia myös jo siirron ulkomaille.

- Jos maajoukkuepelit menevät hyvin, on isot mahdollisuudet, että lähden Hongasta, Sadiku miettii.

Hämeenlinnalaislähtöinen Sadiku paukutti viime kaudella Hongassa peräti 14 maalia ja oli niiden myötä Veikkausliigan debyyttikaudellaan sarjan kolmanneksi paras maalintekijä. Hänen agenttinsa mukaan on juuri Portugalissa pelattavissa maaotteluissa useampia ulkomaalaisseuroja seuraamassa Sadikun edesottamuksia. Toistaiseksi ei pöydällä ole vielä ollut konkreettisia tarjouksia.

- On vain jotain kiinnostusta. Seurat näkevät minut potentiaalisena pelaajana, mutta minulla on vuoden verran vielä sopimusta Hongassa. He varmasti miettivät, että kun on niin nuori, niin miksi käyttäisivät rahaa, kun voi vuoden päästä saada ilmaiseksi. Pitää vähän katsoa mitä Honkakin tekee (neuvotteluissa).

Lähde: Hämeen Sanomat
Lisää uutisia