AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 24.12.2022

"Liigacup on kilpailullisen kauden aloitus" - SJK-luotsi Joaquin Gómez katsoo jo kohti tammikuuta

"Liigacup on kilpailullisen kauden aloitus" - SJK-luotsi Joaquin Gómez katsoo jo kohti tammikuuta

Joaquin Gómezin katse on jo Liigacupissa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK vetäytyi joulunviettoon torstaina ja palaa harjoituksiin tammikuun alussa - tahti onkin sen jälkeen kovaa.

Tammikuussa SJK kohtaa harjoitusotteluissa KPV:n ja virolaisen Paide Linnameeskondin, ja tammikuun lopussa alkaa Liigacup.

– Olemme monta kertaa aiemmin puhuneet siitä, että monien mielestä Suomessa on pitkä pre-season. Mutta minä en näe sitä niin, sillä Liigacup alkaa jo tammikuussa ja se on mielestäni kilpailullisen kauden aloitus, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Gómez odottaa kahden harjoitusottelun auttavan joukkueen oikeaan vireeseen Liigacupia ajatellen.

– Meillä oli hyvätasoinen ottelu viime vuonna Paidea vastaan, ja Paidella oli menestyksekäs viime kausi Euroopassa ja sarjassa. Toivottavasti tämä peli auttaa nyt meitä, kun aloitamme oman Liigacup-taipaleen, sillä haluamme sen menevän hyvin.

– Liigacup vaikuttaa myös Veikkausliigakauden alkuun, ja meille on todella tärkeää aloittaa kausi hyvin. Viime kaudella näimme, kuinka vaikeaa on nousta kamppailemaan ylemmistä sijoista, jos kausi alkaa heikosti, Gómez pohtii.

Joukkueen runko alkaa olla jo selvä, ja vielä etsitään mukaan nuoria lupaavia pelaajia sekä muutamaa kokeneempaa vahvistusta. Joukkue elää vielä talven aikana ja hioutuu lopulliseen muotoonsa Liigacupin peleissä.

– Haluamme miettiä tarkkaan mitä tarvitsemme ja millaiseen rooliin pelaajia haemme. Emme halua tuoda montaa pelaajaa, sillä olemme jo viime kaudella aloittaneet muuttamaan meidän lähestymistapaamme, ja tehdä joukkueesta tiiviimmän ja nuoremman.

- Kun joukkue on tiiviimpi, on se myös yhtenäisempi. Ja yhtenäisyys auttaa parhaiten joukkuetta, kun meillä on kenties kentällä vaikeampi hetki. Nuorempi ryhmä myös tarkoittaa kovempaa kilpailua, ja se auttaa kaikkia kehittymään. Yksilöiden kehittyminen taas auttaa joukkuetta entistä paremmaksi, sanoo Gómez.

Lisää uutisia