AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 7.12.2022

Santeri Väänänen HJK:sta Rosenborgiin

Santeri Väänänen HJK:sta Rosenborgiin

Suuntana Trondheim. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK kertoo verkkosivuillaan, että keskikenttäpelaaja Santeri Väänänen ilahduttaa jatkossa norjalaisen Rosenborgin kannattajia.

HJK:n Munkkiniemen kaupunginosajoukkueessa jalkapallon aloittanut ja koko Klubin junioripolun läpi kulkenut "Sande" on tehnyt neljän vuoden mittaisen sopimuksen Rosenborgin kanssa.

Päättyneellä kaudella HJK:n kapteenistoon kuulunut 20-vuotias Väänänen oli Suomen mestarijoukkueen avainpelaajia. Veikkausliigapelien lisäksi hän oli tärkeässä roolissa eurokarsinnoissa sekä itse Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, jossa Väänänen oli jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa sekä kapteenina kotipelissä AS Romaa vastaan.

Työteliäs Väänänen kellotti myös Klubin kauden kovimmat yksittäiset kilometrit, pian polvivammasta toipumisensa jälkeen hän uurasti rankkareille edenneessä Mestarien liigan karsinnassa RFS:ää vastaan peräti 14,1 kilometriä.

Väänänen lähteekin ulkomaille hienon kauden jäljiltä hyvillä mielin.

– HJK on ollut valtaosan elämästäni osa minua. Matkan varrella on ollut valtavasti hienoja kokemuksia ja ihmisiä, ja on mahdotonta kiittää nimeltä kaikkia niitä, jotka kiitoksen ansaitsisivat. Olen aina saanut apua ja tukea, kun olen sitä tarvinnut. Isot kiitokset tietysti myös pelikavereille, etenkin viime kausi oli unohtumaton, Väänänen kiittelee HJK:n sivuilla.

– Ja lisäksi isot kiitokset faneille siitä, että olette tulleet kannustamaan ja luomaan tunnelmaa, se on ollut todella hienoa. Toivottavasti sama meno jatkuu katsomossa ja menestyksen osalta myös kentällä, Väänänen painottaa.

Väänäsen siirto on täysin HJK:n strategian ja pelaajan toiveen mukainen. Rosenborgin edustaja tuli katsomaan Väänästä Roma-peliin ja tutustui samalla urheilujohtaja Miika Takkulan johdolla HJK:n toimintaan seurana yleisemminkin.

– Haluamme saada lupaavat nuoret pelaajamme maailmalle ja urallaan eteenpäin. Toivotamme Sandelle onnea matkaan ja ennen kaikkea kiitokset upeista esityksistä pelikentillä sekä esimerkillisyydestä kentän ulkopuolella, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Lisää uutisia