AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2022

Richard Dorman: "SJK:n näkökulmasta tämä siirto meni juuri kuten oli suunniteltu"

Richard Dorman: "SJK:n näkökulmasta tämä siirto meni juuri kuten oli suunniteltu"

Daniel Håkansin siirto toi merkittävän summan SJK:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kertoi torstaina, että seuran 22-vuotias laitahyökkääjä Daniel Håkans siirtyy merkittävällä siirtosummalla Norjaan FK Jervin riveihin.

Siirto ja siitä saatava merkittävä siirtokorvaus ovat tärkeä merkkipaalu seuralle, sillä SJK:n yhtenä strategiana ja tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia ja auttaa heitä urallaan eteenpäin.

– SJK:n näkökulmasta tämä siirto meni juuri kuten oli suunniteltu. Meidän tulee antaa Danielille mahdollisuus näyttää hänen kykyjään uudella tasolla ja samalla ansaita seuralle oikean suuruinen siirtosumma, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman seinäjokelaisten verkkosivuilla.

– Ne pelit mitkä hän pelasi siellä loppukaudesta, hän pelasi todella kovia vastustajia vastaan Norjan pääsarjassa. Niiden myötä hän ansaitsi mahdollisuuden pelata myös Suomen maajoukkueessa, ja olisi ollut mukana Suomen joukkueessa jo nyt näissä juuri pelatuissa harjoitusotteluissa, jollei olisi ollut loukkaantuneena, Dorman paljastaa.

Vaasalaissyntyinen Håkans siirtyi Norjan pääsarjaan viime heinäkuussa lainasopimuksella. Sopimuksessa oli osto-optio, joka nyt on käytetty. Loppukauden aikana Håkans pelasi Norjan pääsarjassa FK Jervin paidassa kahdeksassa ottelussa ja onnistui niissä maalinteossa kertaalleen Sarsborgia vastaan pelatussa vierasottelussa. Harmillisesti kauden lopun hän oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ehti vakuuttaa norjalaisseuran osaamisestaan.

– Tämä siirto täydentää yhden meidän seurastrategiamme mukaisista kiertokuluista; kiinnitetään nuori ja lahjakas pelaaja pelaajapolullemme, autetaan häntä matkalla ensin edustusjoukkueeseen ja sitten ulkomaille. Samalla tämä hyödyttää taloudellisesti myös Danielin lapsuuden seuraa Vasa IFK:a, joten tämä menee täydellisesti suunnitelman mukaisesti.

– Toivomme paljon onnea Danielille tulevaisuuteen. Samalla iso kiitos hänelle kaikesta siitä kovasta työstä, mitä hän on tehnyt näinä vuosina seuramme eteen, toivottaa Dorman.

Lisää uutisia