AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2022

"Pelaaja, josta kotkalaiset tulevat tykkäämään" - KTP uskoo saavansa Daan Klinkenbergista kovan vahvistuksen

"Pelaaja, josta kotkalaiset tulevat tykkäämään" - KTP uskoo saavansa Daan Klinkenbergista kovan vahvistuksen

Daan Klinkenberg ehti olla pidempään KTP:n tähtäimessä. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP julkisti tiistaina sopimuksen kahdella aiemmallakin kaudella Veikkausliigaa pelanneen hollantilaisen Daan Klinkenbergin kanssa.

KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kertoo hollantilaisen tuovan joukkueeseen kokemusta myös Veikkausliigaa kovimmista ympyröistä. Klinkenbergin hankinta nousi keskusteluissa esiin jo viime vuoden puolella.

– Kävimme jo tämän kauden loppupuolella valmennuksen kanssa läpi pelaajia, jotka kiinnostaisivat meitä, jos nousu toteutuu. Daanin nimi nousi vahvasti esille, sillä siinä vaiheessa HIFK:n putoaminen näytti jo selvältä ja tiesimme, että meillä voisi olla mahdollisuus saada hänet riveihimme, Ikävalko sanoo.

– Vaikeasta viime kaudesta huolimatta Daan oli HIFK:n parhaimmistoa ja uskon, että saamme Kotkassa hänestä vielä enemmän irti ja kehitettyä häntä entisestään, hän jatkaa.

Klinkenbergistä odotetaan johtavaa pelaajaa KTP:n takalinjoille. KTP:ssä toivotaan, että ensi vuonna 27 vuoden ikään ennättävässä pelaajassa löytyy vielä paljon kehitettävää.

– Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo uuden vaihtoehdon vasemman puolen topparin tontille. Hän on todella hyvä pallollisena, tykkää puolustaa eteenpäin ja uhrautumisesta joukkueen eteen kertoo se, että hänelle kirjattiin viime kaudella eniten blokattuja laukauksia koko Veikkausliigassa. Uskon, että hän on tyyppinä pelaaja, josta kotkalaiset tulevat tykkäämään.

- Olemme tyytyväisiä siihen, että saimme hänet sitoutettua seuraamme kahdeksi vuodeksi, Ikävalko tuumaa.

Lisää uutisia