AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2022

Daan Klinkenberg vahvistamaan KTP-puolustusta - "Veikkausliiga on aliarvostettu sarja"

Daan Klinkenberg vahvistamaan KTP-puolustusta - "Veikkausliiga on aliarvostettu sarja"

Daan Klinkenberg edusti viime kaudella HIFK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP on solminut kaksivuotisen pelaajasopimuksen keskuspuolustaja Daan Klinkenbergin kanssa. Sopimus pitää sisällään kaudet 2023 ja 2024.

26-vuotias hollantilaistoppari Klinkenberg on pelannut aiemmin kaksi kautta Veikkausliigassa. Ensimmäisen kerran Klinkenberg nähtiin Suomessa vuonna 2019, kun hän edusti hopeaa voittanutta FC Interiä. Kulta- ja hopeamitalien kohtalo ratkesi tuolla kaudella viimeisessä ottelussa, jossa KuPS oli parempi maalein 2–0.

Klinkenberg edusti viime kaudella sarjasta pudonnutta HIFK:ta. Kausien välissä hän pelasi Norjan pääsarjaseura Aalesunds BK:ssa ja Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa edustaen Mjällby AIF:ta.

– Liityn tosi innoissani KTP:hen. Olen kuullut paljon hyvää seurasta, kannattajista ja itse kaupungista. Joukkueen ja seuran suunnitelmat kuulostivat hyvältä ja olen onnellinen saadessani olla osa niitä, Klinkenberg sanoo.

Klinkenberg arvostaa Veikkausliigassa pelattavaa jalkapalloa ja hän osaa verrata sitä myös muihin Pohjoismaiden liigoihin Norjan- ja Ruotsin-vuotensa ansiosta.

– Molemmat kauteni Suomessa olivat hyvin erilaiset, sillä toinen joukkue taisteli mestaruudesta ja toinen taas säilymisestä. Mielestäni Veikkausliiga on aliarvostettu sarja, sillä liigan parhaat joukkueet pärjäisivät hyvin myös muissa Skandinavian liigoissa, Klinkenberg tuumaa.

Klinkenberg odottaa jo innolla sitä, että pääsisi pelaamaan kotkalaiskannattajien edessä ja näyttämään parasta osaamistaan.

– Olen kuullut paljon positiivista KTP:n kannattajista. Olen todella innoissani päästessäni näkemään heitä stadionilla, kun kausi taas alkaa. Yhdessä voimme tehdä tästä hienon kauden, Klinkenberg sanoo.

Lisää uutisia