AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2022

Nuoria nousee SJK Akatemiasta - Samson Ebuka ja Valentín Gasc SJK:n edustukseen

Nuoria nousee SJK Akatemiasta - Samson Ebuka ja Valentín Gasc SJK:n edustukseen

Samson Ebuka on antanut vahvoja näyttöjä jo tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Nuoret Samson Ebuka ja Valentín Gasc nousevat SJK:n edustusjoukkueeseen ja SJK on käyttänyt molempien sopimusoption.

SJK Akatemiassa kaudella pelannut kaksikko teki Veikkausliigadebyytit päättyneellä kaudella ja nyt molemmat aloittavat ensi kauden 2023 SJK:n edustusjoukkueessa.

22-vuotias hyökkääjä Samson Ebuka, aloitti kauden 2022 ensin SJK Akatemian mukana ja nousi hyvien esitysten perusteella mukaan SJK:n edustusjoukkueeseen kesken kauden. Veikkausliiga debyytti syntyi kotiottelussa FC Lahtea vastaan heinäkuussa sekä debyyttimaalin FC Lahtea vastaan pelatussa vierasottelussa.

- Olen onnellinen, että sopimustani jatkettiin, ja jatkan mielelläni SJK:ssa myös ensi kaudella. Pyrin ensi kaudella taas tekemään parhaani, sekä tekemään mahdollisimman paljon maaleja joukkueen hyväksi, Ebuka asettelee.

Ebuka on ehtinyt tehdä jo vaikutuksen SJK:n ykkösmiehistössä.

- Samson on nuori hyökkääjä, joka nousi kykyjensä ansiosta SJK Akatemiasta edustusjoukkueeseen. Hän myös vahvisti joukkuetta heti, tuoden toisenlaisen vaihtoehdon kärkeen, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

- Hän on kehittynyt joka kerta hieman lisää, kun olemme antaneet hänelle mahdollisuuden kentällä. Hän tekee hyviä asioita hyökkäyskolmanneksella, ja kun jatkamme töiden tekemistä hänen kanssaan, niin olen varma, että hän tekee maaleja ja tulee jatkamaan meidän kanssamme edustusjoukkueessa. Sitä kautta hän ottaa kenties vielä tulevaisuudessa avaushyökkääjän paikan, uskoo Gómez.

Juuri kuluvan kuun alussa 22 vuotta täyttänyt Valentín Gasc, teki Veikkausliigadebyytin päättyneellä kaudella heinäkuussa ja pelasi kaikkiaan kuudessa pelissä. Seinäjoelle nuori argentiinalainen keskikenttäpelaaja siirtyi kaudeksi 2021 ja Gasc on nyt pelannut kahdessa kaudessa SJK Akatemian riveissä yhteensä 45 ottelua ja tehnyt niissä 11 maalia. Samalla hän on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa ja vakuuttanut valmennusjohdon kyvyistään.

- Olen erittäin iloinen ja innoissani, sekä odotan jo tulevaa pre-seasonia malttamattomana edustusjoukkueen mukana. Siitä lähtien, kun tulin tähän seuraan, olen antanut aina kaikkeni joka pelissä ja takaan, että se tulee olemaan niin myös jatkossa, sanoo Valentín Gasc.

- Kaikki ihmiset SJK:ssa ja kannattajat, ovat aina meidän tukenamme, niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä, joten tiedän, että heidän vuokseen me tulemme kamppailemaan niin kovaa kuin pystymme. Siten nostamme seuran kärkikamppailuun, minne SJK myös kuuluu, Gasc lupailee vielä lopuksi.

Ebukan tapaan Gac on ottanut isoja askeleita eteenpäin.

- Valentín on vielä nuori mies, mutta hän on kypsynyt valtavasti näiden kahden viime kauden aikana. Hänen uransa ensimmäisten kausien Euroopassa. Hän on koko ajan kehittynyt ja ollut isossa roolissa SJK Akatemian kanssa ensin Kakkosessa ja nyt Ykkösessä. Ja sen lisäksi nyt myös edustusjoukkueen mukana Veikkausliigassa, toteaa Gómez.

- Meillä kaikilla on kovat odotukset hänen tulevaisuutensa varalle, ja nyt tulevalla kaudella hänen tulee ottaa seuraava askel uralla, jolla hän vakiinnuttaa paikkansa edustuksessa ja Veikkausliigassa, Gómez jatkaa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia