AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2022

Kaksi tärkeää jatkosopimusta - ​Nooa Laine ja Markus Uusitalo jatkavat SJK:ssa

Kaksi tärkeää jatkosopimusta - ​Nooa Laine ja Markus Uusitalo jatkavat SJK:ssa

Nooa Laineella on takana vahva kausi SJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on käyttänyt Nooa Laineen ja Markus Uusitalon optiot, ja kaksikko jatkaa Seinäjoella myös kaudella 2023.

19-vuotias Nooa Laine aloitti päättyneen kauden SJK Akatemiassa Ykkösessä, mutta otti nopeasti paikkansa SJK:n edustusjoukkueen keskikentältä. Samalla syntyi europelidebyytin lisäksi myös debyyttimaali eurokentillä Lillestrøm SK:n verkkoon. Kaikkiaan Laine on pelannut jo 41 Veikkausliigan ottelua SJK:n edustuksessa ja niissä on syntynyt kaksi maalia.

– Tosi hyvältä tuntuu jatkaa täällä, ja tuntuu, että SJK on paikka missä on just nyt hyvä olla. Täällä pystyy ottamaan vielä steppejä eteenpäin, sanoo Nooa Laine.

– Ensi kaudelta odotan, että pystytään kamppailemaan Veikkausliigan kärkisijoista ja itseltäni, että pystyn nostamaan tasoa vielä lisää, ja pelata korkealla tasolla pelistä toiseen, Laine jatkaa.

Laineesta odotetaan paljon SJK:n valmennusjohdossa.

– Nooan kausi on erinomainen esimerkki hänen kovasta työmoraalistansa ja joustavuudesta, joka auttoi häntä tulemaan yhdeksi avauksen vakiopelaajiksemme. Tämä siitäkin huolimatta, kuinka nuori hän vielä on ja miten hänen talvikautensa oli hieman vaikeampi, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez Lainetta.

– Uskomme, että olemme löytäneet oikean tien auttaa häntä kehittymään entisestään futiksessa ja kääntämään hänen kykynsä joukkueen avuksi entistä paremmin. Näemme, että hänellä tulee olemaan erinomainen ura edessään, Gómez jatkaa.

Päättyneelle kaudelle SJK-paitaan siirtynyt 25-vuotias Markus Uusitalo pelasi SJK:n maalissa kaikkiaan 19 ottelussa ja oli mukana SJK:n europeleissä kesällä.

– Tosi hyvät fiilikset jatkaa vielä ensi kausi SJK:ssa. Tämä kausi oli paikoittain haasteellinen, mutta oon nauttinut tekemisestä jengin kanssa, kommentoi Markus Uusitalo.

– Odotukset on kovat ensi kaudelle, niin itseäni kuin jengiä kohtaan, Uusitalo jatkaa.

Myös Uusitaloa kohtaan Gómezilla on kovat odotukset.

– Markus on lahjakas maalivahti, ja tehnyt hyvää työtä maalivahtivalmennuksemme kanssa. Hän on astunut esiin, kun häntä on tarvittu. Ihmisenä hän on myös juuri sellainen, mitä haluamme pelaajiltamme. Hän on erittäin kova tekemään töitä joka päivä, ja valmis kamppailemaan paikastaan joukkueessa, kuvailee Gómez.

– Uskomme, että Markus kehittyy maalivahtina vielä entisestään. Ja hän on myös erittäin pidetty tyyppi joukkueen sisällä, joten joten pidämme mielellämme hänet täällä, Gómez jatkaa

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia