AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2022

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

Veikkausliigakauden 2022 päätteeksi pelattava Eurolopputurnaus käynnistyy keskiviikkona ensimmäisen kierroksen otteluilla. Sarjassa viidenneksi tullut FC Inter kohtaa omassa ottelussaan kahdeksanneksi tulleen Vaasan Palloseuran.

Homman nimi on tässä kohtaa selvä. Yksiosainen ottelu pelataan ratkaisuun saakka. Mikäli tilanne varsinaisen peliajan jälkeen on tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu ja jos tilanne senkin jälkeen on tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. Ottelun voittaja kohtaa seuraavassa yksiosaisessa ottelussa voittajan otteluparista SJK-AC Oulu.

FC Interin puolustaja Luka Kuittinen tietää, että keskiviikon ottelussa ei ole armopaloja tarjolla. Hänen mukaansa VPS on hyvä, taisteleva joukkue, joka tulee varmasti antamaan kaikkensa ja kovan vastuksen. Luotto oman joukkueen tekemiseen on silti vahva.

– Jokainen meidän kopissa uskoo siihen, että voitto tulee ja edetään seuraavalle kierrokselle, mutta voitto ei tule ilmaiseksi. Kentällä pitää näkyä paljon taistelua, uskallusta yrittää ja jokaisen pitää laittaa kaikki peliin, jotta edetään seuraavalle kierrokselle.

VPS on ollut viime aikoina loistavassa vireessä. Joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen viiteen otteluun, ja ennen viimekierroksella pelattua tasapeliä VPS oli neljän ottelun voittoputkessa. Toissa päivänä pelatussa viimeisen eurolopputurnauspaikan ratkaisseessa trillerissä VPS otti ensin johtoasemaan Kalle Multasen maalilla, mutta IFK Mariehamn tuli toisella puoliskolla nopeasti tasoihin ja ohi. Häviö tuosta ottelusta olisi tarkoittanut kauden päättymistä, mutta VPS tuli vielä tasoihin Tyler Reidin maalilla ja täten eurolopputurnauspaikka oli saavutettu.

- Se oli tiukka peli. Ensimmäinen puoliaika oli tosi hyvä, eikä meillä ollut mitään hätää. Yhtäkkiä tilanne muuttui ihan päälaelleen. Maarianhamina teki pari maalia aika nopeasti hieman huonosti puolustetuista tilanteista. Onneksi sitten saimme vielä pelin käännettyä. Kyllähän siinä oli tapahtumia sitten ihan loppuun asti ja se oli pienestä kiinni. Hyvä näin. Pelit jatkuvat ja näitä on kiva pelata, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kommentoi sunnuntain IFK Mariehamn-ottelua.

Vaikka Inter ei päässyt mukaan mitali-imuun alkukauden jälkeen, niin Kuittinen nauttii silti Eurolopputurnauksen tarjoamasta haasteesta loppusyksyn peleiksi.

– Totta kai futista on mukavampi pelata, kun pelissä on mukana panosta ja kotiyleisön edessä pelaaminen tekee aina pelistä hienompaa, Kuittinen tunnelmoi ennen keskiviikkoa.

VPS ja FC Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Toukokuussa FC Inter kävi Vaasassa hakemassa 1–2 vierasvoiton, kun taas elokuussa joukkueet pelasivat 1–1 tasepelin Turussa. Nyt Vepsulla on siis paikka tasata puntit ja edetä lähemmäksi paljon haluttua europaikkaa.

- Eiköhän sieltä kova taistelu taas tule. Tietenkin siinä mielessä on etu, että Inter on myös pelannut sunnuntaina kovan pelin. Meillä tietenkin on ollut tuossa vähän matkustamista. Tiukka peli tulee ja nyt kun mennään pelaamaan, niin kyllähän jokainen varmasti jaksaa. Vaikka olisi mitä tuntemuksia tai pientä väsymystä, niin kyllähän ne nyt siirtyvät sivuun. Kaikki tietävät, ettei ole montaa peliä jäljellä.

- Korvien välistä on paljon kiinni, että jokainen kaivaa itsestään sen viimeisenkin taistelun esiin, Sillanpää ennakoi.

Interiltä puuttuu keskiviikon ottelusta pelikiellossa olevat Noah Nurmi ja David Accam. Vepsulta pelikiellon vuoksi sivussa on Tete Yengi.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Salo Jesse

FC Inter – VPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia