AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 12.10.2022

Miro Tenho kantaa ylpeänä HJK:n kapteeninnauhaa – ”Olen kuitenkin turkulainen”

Miro Tenho kantaa ylpeänä HJK:n kapteeninnauhaa – ”Olen kuitenkin turkulainen”

Miro Tenho on ensimmäistä kauttaan HJK:n kapteenina. (Kuva: Juha Tamminen)

Miro Tenho valittiin kauden alla HJK:n uudeksi kapteeniksi. Tenho kantaa nauhaa ylpeydellä ja pääsee nostamaan kauden päätteeksi mestaruuspatsasta.

Tenho kuului jo viime kaudella HJK:n kapteenistoon ja Daniel O'Shaughnessyn siirtyessä viime kauden päätteeksi Saksaan, valittiin Tenho ennen tätä kautta pelaajien toimesta uudeksi kippariksi.

- Olin ylpeä itsestäni ja oli tosi kiva kunnianosoitus pelikavereilta, että minut on äänestetty. Olen kuitenkin turkulainen joukkueen kapteenina, se on aina pieni lisä siihen. Meillä on tosi kokeneita

pelaajia, jotka ovat pelanneet korkeammalla kuin meikäläinen. Silti minut on valittu sinne edustamaan meidän joukkuetta ja näyttämään esimerkkiä. On se hienoa, Tenho hehkuttaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Tenho sai viime kaudella oppia ollessaan osana kapteenistoa ja täksi kaudeksi hän sai rinnalleen Jukka Raitalan, Joona Toivion ja Santeri Väänäsen. Hän ammentaa viime kauden kokemuksista oppia myös omaan kapteeniuteensa.

- Oli paljon apua, kun viime vuonna siihen toi kokemusta esimerkiksi Halstin Markus. Nyt minun

tukenani siinä on Jukka ja Joona ja Santeri tuo vähän nuoruutta siihen. Meillä toimii se hyvin ryhmänä. Se ei ole pelkästään minä, joka on kapteeni tai viime vuonna "Dani", joka on vastannut niistä jutuista. Se on enemmän kokonaisuus.

Tenho kertoo johtavansa joukkojaan kentällä esimerkillään.

- Tämä on syy, miksi uskon, että minut on kapteeniksi valittu. Johdan esimerkillä, se on tyylini.

Tenhon haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia