AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 9.10.2022

Kova pelitahti ei haittaa Miro Tenhoa – ”Joukkueen kierrättämisessä on onnistuttu hyvin”

Kova pelitahti ei haittaa Miro Tenhoa – ”Joukkueen kierrättämisessä on onnistuttu hyvin”

Miro Tenho nauttii pelitahdista. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK pelasi viimeksi torstaina Eurooppa-liigaa ja sunnuntaina joukkue yrittää varmistaa Veikkausliigan mestaruutta Valkeakoskella FC Hakan vieraana. HJK:n kapteeni Miro Tenhoa ei tiukka pelitahti vaivaa.

HJK on europelien alettua uurastanut kahden ottelun viikkotahdilla, mutta Tenhoa pelaaminen ei haittaa.

- Päällisin puolin tosi kiva. Se kertoo, että ollaan päästy Euroopassa pitkälle ja on aina kiva pelata. On niitä ollut paljon ja aika lailla torstai-sunnuntai -rytmillä tässä on menty siitä lähtien kun europelit alkoivat. Yksi maaottelutauko välissä, mutta päällisin puolin se maistuu. Olemme saaneet aika hyvin saatu kierrätettyä koko joukkuetta. Se ei ole vielä näkynyt mitenkään, että olisimme jotenkin väsyneitä. Joukkueen kierrättämisessä on onnistuttu aika hyvin, Tenho pohtii uusimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Tiukka pelitahti on myös osoitus siitä, että HJK on saanut menestystä.

- Olemme ansainneet mahdollisuuden päästä pelaamaan näin usein. Siitä pitää osata nautti kunnolla.

HJK:lla on laaja pelaajarinki, josta löytyy taitoa ja kilpailua jokaiselle pelipaikalle. Samalla joukkueen taso ei ole laskenut, vaikka uutta miestä on juossut kokoonpanoon.

- Yksi on varmasti se, että meillä on tosi laaja materiaali tällä kaudella. Pelimäärät eivät ole näkyneet niin paljon. Viime vuonna pieni osa pelaajista pelasi ja se alkoi näkyä loppukaudesta. Emme pystyneet Konferenssiliigassa pelaamaan sillä lailla kuin halusimme. Se on ollut yksi syy, miksi pelit ovat menneet paremmin. Vieläkin se meidän loppukauden vire on pysynyt yllä, Tenho toteaa.

Tenhon haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

FC Haka - HJK Tehtaan kentällä sunnuntaina 9.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia