AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2022

Diogo Tomas ammentaa voimaa viime kauden pettymyksestä – ”Tunnetila oli niin paha”

Diogo Tomas ammentaa voimaa viime kauden pettymyksestä – ”Tunnetila oli niin paha”

Diogo Tomas toivoo mestaruustaistelun venyvän viimeiseen otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS aloittaa Mestaruussarjan keskiviikkona kohdatessaan vieraskentällä SJK:n. KuPS:n Diogo Tomas haluaa kirkastaa viime kauden hopean tällä kaudella kullaksi.

Viime kaudella mestaruus ratkesi HJK:n ja KuPS:n kohdatessa viimeisessä pelissä. Tasapeli ei riittänyt KuPS:lle ja HJK pääsi juhlimaan mestaruutta. Tomasin mukaan viime kauden pettymyksestä otetaan voimaa tälle kaudelle.

- Se tunnetila viimeisen matsin jälkeen oli niin paha, että kyllä siitä on jo tälle vuodelle ja varmasti loppukaudelle saanut sitä virtaa. Se ei ole tunne, mitä haluaa kokea uudestaan. Mutta minusta tuntuu, että meidän joukkue on tämän vuoden aikana kasvanut henkisesti näihin isoihin peleihin. Pystymme toteuttamaan ja elämään hetkessä paremmin, Tomas miettii Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

KuPS on jo yhden pokaalin tällä kaudella napannut, kun se voitti toisen kerran peräkkäin Suomen Cupin. Cupin voitto tuo uskoa myös loppukauden tärkeisiin koitoksiin.

- Totta kai se tuo uskoa, se oli vielä hyvä matsi meiltä. Iso peli ja pystyimme hyvin kontrolloimaan se 90 minuuttia. Tuo uskoa ja luottamusta joukkueeseen ja siihen, että me olemme tarpeeksi hyviä. Varsinkin, kun pelaamme omalla identiteetillä, niin me pystymme voittamaan minkä tahansa jengin.

KuPS ja HJK kohtaavat jälleen päätöskierroksella ja KuPS lähtee Mestaruussarjaan takaa-ajajana, sillä runkosarjan päättyessä joukkueiden välistä piste-eroa oli kaksi pistettä. Tomas toivoo, että mestaruuden ratkaisu venyy jälleen päätöskierrokselle.

- Kyllä se olisi pienimuotoinen fantasia, että pääsisi kostamaan vieraissa. Katsotaan, kyllä me koetetaan klaarata kaikki matsit. Klubilla näyttää menevän hyvin kanssa, paras voittakoon. Kyllä se viimeinen peli tulee varmasti olemaan hieno.

Tomasin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa. Seuraavassa Veikkausliiga-podcastissa on vieraana Veikkausliigan elokuun parhaaksi pelaajaksi valittu Kalle Multanen.

SJK - KuPS OmaSP Stadionilla keskiviikkona 28.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia