AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2022

​Lucas Lingmanin ura lähti kiitoon RoPS:ssa - torstaina edessä iso ottelu Roomassa

​Lucas Lingmanin ura lähti kiitoon RoPS:ssa - torstaina edessä iso ottelu Roomassa

Lucas Lingman ei unohda RoPS-vuosiaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Lucas Lingman palasi kesällä HJK:n riveihin lainasopimuksella Helsingborgista ja on ollut tärkeä lenkki joukkueessa.

Lingmanin ura on vienyt nyt 24-vuotiaan keskikenttämiehen Huuhkajiin saakka, mutta pelkkää nousukiitoa matkan varrelle ei ole osunut. Yksi jatkon kannalta ratkaisevia tekijöitä oli siirto HJK:sta lainalle RoPS:n riveihin kaudelle 2018. Rovaniemellä vierähti lopulta kaksi – tärkeää – kautta.

– Minulla on vain hyviä muistoja Rovaniemellä vietetystä ajasta. Kun tulin Rovaniemelle, käsillä olivat urani kriittisimmät ajat. Tulin Rovaniemelle niin, etten ollut breikannut jalkapalloliigassa läpi.

- Tulin hakemaan Rovaniemeltä juuri sitä mitä sainkin: paljon vastuuta peleissä sekä ison kehitysharppauksen sekä ihmisenä että jalkapalloilijana, Lingman sanoo Lapin Kansassa.

Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen ja torstaina Lingman taistelee HJK:n riveissä Eurooppa-liigan pisteistä AS Roman vieraana legendaarisella Stadio Olimpicolla.

- Varmasti se tulee olemaan hieno kokemus ja yksi hienoimmista peleistä, mitä olen ikinä pelannut. Pelipaikka on upea ja vastassa on legendaarinen seura.

- Tulen muistamaan ottelun loppuikäni, joten toivottavasti tulos on meidän kannalta hyvä siten, että pystymme haastamaan vastustajan oikein kunnolla. Innolla odotan peliä,

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia