AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2022

"Täytyy sopeutua kotiyleisöön, vauhtiin ja prässiin" - HJK:lla edessä iso haaste Roman vieraana

"Täytyy sopeutua kotiyleisöön, vauhtiin ja prässiin" - HJK:lla edessä iso haaste Roman vieraana

HJK:lla on kova tehtävä Stadio Olimpicolla. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:lla on torstaina edessään massiivinen haaste, kun Eurooppa-liigan lohkovaiheen toisessa ottelussa vastassa on jättiläinen Italiasta – legendaarisen José Mourinhon valmentama AS Roma.

Klubi aloitti Eurooppa-liigan taipaleensa viime viikolla pelillisesti hyvin, vaikka lopulta Real Betis veikin pisteet pienten marginaalien pelissä 2–0-vierasvoitolla. Myös AS Roma hävisi hieman yllättäen ensimmäisen lohkovaiheen ottelunsa, kun bulgarialainen Lugodorets yllätti roomalaiset kotonaan maalein 2–1.

AS Roman kotistadion, noin 60 000-paikkainen Stadio Olimpico, tulee olemaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä loppuunmyyty. HJK joutuu – tai pääsee – pelaamaan historiansa suurimman yleisön edessä, ja päävalmentaja Toni Koskela odottaakin kovaa alkua.

– Jälleen huikea matsi tiedossa täyteen myydyllä Stadio Olimpicolla. Ottelu tulee varmasti olemaan erilainen kuin viime viikolla – eurokilpailuissa vieraskentällä pelaaminen on aina hyvin erilaista muutamaa seuraa lukuun ottamatta, Koskela muistuttaa.

- Roman ensimmäinen tulos oli varmasti heille suuri pettymys, joten sitä suuremmalla syyllä ottelun alku tulee luultavasti olemaan todella kova. Meidän täytyy sopeutua kotiyleisöön, vauhtiin ja prässiin. Vaikka pelaammekin nyt vieraissa, pystymme toivottavasti viemään ensimmäisestä lohkopelistä onnistumisia sekä itseluottamusta huomiseen.

HJK:n ryhmä Roomassa: Conor Hazard, Jakob Tånnander, Matias Niemelä, Jukka Raitala, Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Aapo Halme, Matti Peltola, David Browne, Pyry Soiri, Murilo, Lucas Lingman, Santeri Väänänen, Atom, Perparim Hetemaj, Santeri Hostikka, Nassim Boujellab, Anthony Olusanya, Malik, Johannes Yli-Kokko, Casper Terho.

Helsinkiin jääneistä, loukkaantumisista kärsineistä pelaajista Manuel Martic, Fabian Serrarens ja Janne Saksela vetivät tiistaina ensimmäiset täysipainoiset harjoituksensa eli koko kolmikko palaa vähitellen kohti pelikuntoa.

Lisää uutisia